rss

Oficial: Opel dezvaluie complet decapotabila Cascada

  1. 17/10/2012
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Astra, cascada, Opel
    Vezi toate fotografiile (6)

    Opel a publicat primele informatii si imagini cu noua decapotabila Cascada. Cabrioletul va fi lansat la inceputul anului viitor si va fi echipat cu o serie de tehnologii de ultima generatie. Principala atractie va fi reprezentata de noul motor pe benzina 1.6 SIDI Turbo ECOTEC de 170 CP.

    Opel Cascada ni se dezvaluie in primul set de imagini ce tradeaza aspectul integral al masinii. Beneficiind de un plafon retractabil din material textil, ce poate fi actionat in 17 secunde la viteze de deplasare de pana la 50 km/h, cabrioletul masoara 4.697 mm in lungime si 1.840 mm in latime.

    Telecomanda cheii, utilizata pentru coborarea si ridicarea acoperisului, este disponibila standard pentru toate variantele Cascada. La lansarea modelului, acoperisul din material textil va fi disponibil in trei culori, care pot fi asortate cu zece nuante disponibile pentru caroserie.

    Proiectoarele de ceata sunt incadrate in doua elemente sub forma de inotatoare de rechin rasturnata si beneficiaza de insertii cromate. Luminile diurne ale farurilor si lampile spate dispun de tehnologie LED. O banda cromata uneste unitatile de iluminare integrate in capacul portbagajului.

    In comparatie cu generatia anterioara a variantei cabriolet, Astra TwinTop, caroseria modelului Cascada are o rezistenta la torsiune cu 43% mai mare si o rezistenta la incovoiere sporita cu 10%.

    Oferta de propulsoare incepe cu motorul pe benzina 1.4 Turbo, combinat cu o transmisie manuala cu 6 trepte de viteza. Acesta este disponibil in doua variante de putere, de 120 CP si 140 CP. In ceea ce priveste sistemele diesel, motorul 2.0 CDTI cu o putere de 165 cai este disponibil fie cu o transmisie manuala, fie cu una automata cu 6 trepte de viteza.

    Atractia principala a gamei de motoare a modelului Cascada va fi motorul pe benzina 1.6 SIDI Turbo ECOTEC. Aceasta unitate cu injectie directa, care va debuta la inceputul anului 2013 dezvolta 170 CP la turatii cuprinse intre 1.650 si 3.200 rpm, generand un cuplu de 280 Nm datorita functiei de amplificare.  Acest motor va fi disponibil cu transmisii manuale si automate cu 6 trepte de viteza. Ulterior, Opel va lansa si varianta mai puternice ale motoarelor pe benzina si diesel.

    Printre tehnologiile disponibile se afla sistemul de iluminare frontala adaptiva (AFL+) cu pana la 11 functii automate, cea de-a doua generatie a camerei video frontale Opel Eye cu noile sale functii extinse, o camera video pentru marsarier si un sistem avansat de asistenta la parcare, sistemul de asistenta pentru monitorizarea unghiului mort lateral cu alarma pe baza de ultrasunete, scaune ergonomice fata, un volan incalzit si sistemul de asistenta la pornirea in rampa.

    Portierele prezinta bare transversale din otel de inalta rezistenta si elemente de ranforsare pe linia mediana. Montantii A care sustin parbrizul sunt fabricati din otel carbon presat. În caz de rasturnare, barele de inalta rezistenta cu arcuri activate pirotehnic se declanseaza automat in spatele scaunelor din spate.

    Vizualizari: 5007