rss

Analiza Auto Index: Opel Vectra vs. VW Passat

  1. 12/11/2010
  2. Tags: Auto Index, Opel vectra, VW Passat
    Vezi toate fotografiile (1)

    Care este cea mai potrivita alegere? Opel Vectra sau Volkswagen Passat? Care este pretul cel mai rezonabil pentru o masina de familie? De ce Vectra second hand este mai accesibil decat un Passat la mana a doua? Ce se ascunde in spatele unui pret mai mic si care vor fi costurile de intretinere? Raspunsurile la toate aceste intrebari le vom afla cu ajutorul Auto Index.

    Traiectoria preturilor

    Din punct de vedere al pretului mediu afisat de graficul Auto Index  reiese ca Opel Vectra este mai accesibil in aceasta comparatie. Astfel in primele luni din 2010 pretul mediu (calculat pe baza anunturilor de vanzare din Auto.ro pentru toate versiunile acestui model) oscila in jurul valorii de 5.100 EUR, iar de la jumatatea anului a fost observata o tendinta vadita de scadere.

    Daca in iunie pretul mediu ajunsese la 4.896 EUR, pe perioada verii pretul mediu a continuat panta descrescatoare pana la 4.678 EUR in luna septembrie. Deprecierea minora de aproximativ 200 EUR pe timpul verii este explicata mai ales prin numarul mare de tranzactii efectuate. Insa trebuie tinut cont ca pretul avantajos la cumparare reflecta o echipare mai modesta si o gama mai restransa de motorizari disponibile.

    In cazul modelului VW Passat se poate vorbi de o mai buna imagine de piata, acest model fiind de ani buni liderul incontestabil al vanzarilor de autoturisme noi din segmentul mediu. Astfel oferta de exemplare la valoare second hand este mai consistenta ceea ce se traduce printr-o stabilitate a pretului mediu cerut la revanzare.

    Conform Auto Index, in primele trei luni ale anului, pretul mediu al unui exemplar VW Passat a scazut de la 7.865 EUR (ianuarie) pana la 7.499 EUR (martie). A urmat o perioada oscilanta a pretului mediu, in timp ce pe parcusul verii a fost inregistrata o scadere importanta de la valoarea 7.720 EUR in luna iunie pana la 6.799 EUR in octombrie.

    Pronostic preturi:

    Pentru perioada noiembrie 2010 - ianuarie 2011 este de asteptat ca pretul mediu al unui exemplar Vectra sa continue panta descendenta, insa scaderea nu va fi galopanta datorita notorietatii modelului pe piata auto la mana a doua. In schimb, este de asteptat ca pretul mediu al unui exemplar VW Passat sa creasca usor pe final de an, mai ales datorita tranzactiilor reduse caracteristice perioadei de iarna.

     


    De retinut:

     

           Model      
                     Avantaje                                              Dezavantaje                            

       Opel Vectra    

     

     

    Pret avantajos la valoare second hand  

      Echiparea standard mai modesta

     

    Deprecierea in timp mai redusa

      Gama mai restransa de motorizari

     

    Habitaclul bine compartimentat

      Rata mai mare a defectiunilor posibile
        VW Passat

     

    Stabilitatea pretului la revanzare  

      Costurile de intretinere mai mari

     

    Oferta extinsa de propulsoare

      Deprecierea din primii ani de exploatare

     

    Lista completa de optionale

      Piesele de schimb mai scumpe

                                          


     

    Auto Index

    Auto Index este singurul instrument de masurare si comparare a preturilor pentru masinile second hand de pe piata auto romaneasca, pentru diferite perioade de timp, in functie de criteriile alese de dumneavostra. Cu ajutorul Auto Index puteti vedea evolutia pietei second hand, a unui model anume sau puteti compara masina dorita cu alte autoturisme similare.

    Aceste statistici si informatii sprijina cumparatorul in a lua cea mai buna decizie privind achizitia in functie de buget, nevoi si asteptari, si, totodata, ajuta vanzatorul sa isi raporteze oferta la alte modele asemanatoare si sa inteleaga evolutia pietei.




    Vizualizari: 7495
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »