rss

Goodyear BioIsoprene, anvelopele viitorului

  1. 19/12/2009
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: anvelopa, genencor, Goodyear, inovatie
    Vezi toate fotografiile (1)

    Goodyear a prezentat de curand, la Copenhaga, primele anvelope concept din lume ce integreaza tehnologie BioIsoprene. Acestea vor fi disponibile pe piata incepand cu anul 2013.

    Noile anvelope ecologice au fost realizate in colaborare cu compania Genencor (o divizie a Danisco) si reprezinta o alternativa viabila la materialele compozite petrochimice utilizate la productia cauciucului sintetic cu biomase regenerabile.

    Produsul BioIsoprene este derivat din materii prime regenerabile, si reprezinta o inovatie semnificativa in industria biochimica si de cauciuc. Pe langa cauciucul sintetic utilizat de regula in procesul de fabricare a anvelopelor, izoprenul traditional este utilizat si pentru producerea unei game largi de alte produse precum manusi chirurgicale, mingi de golf si adezivi.

    Goodyear si Genencor au facut prima data publice rezultatele cercetarii realizate in colaborare privind tehnologia si sistemul de productie integrat pentru produsul BioIsoprene in septembrie 2008.

    Goodyear este in prezent una dintre cele mai mari companii producatoare de anvelope din lume si lider in inovatie si numara aproximativ 75.000 de angajati. Produsele sale sunt fabricate in peste 60 de unitati de productie din 25 de tari.

    Vizualizari: 3094