rss

Geneva 2011: Opel Zafira Tourer Concept

  1. 25/02/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Concept, Geneva, opel zafira
    Vezi toate fotografiile (9)

    Conceptul Opel Zafira Tourer va avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (3-13 martie). Autovehiculul anticipeaza liniile noii generatii a monovolumului Zafira.

    Conceptul Zafira Tourer este propulsat de o noua versiune a motorului 1.4 Turbo economic, cu cilindree redusa, dotata cu tehnologie Start/Stop. Totodata, alte tehnologii inovatoare sporesc confortul si siguranta, precum sistemul de suspensie adaptiva FlexRide.

    Prototipul este definit ca fiind un "lounge pe roti" si propune un habitaclu ce beneficiaza de sistemul de sapte scaune Flex7. Al treilea rand de scaune poate fi pliat complet la nivel cu podeaua. Configuratia cu cinci scaune, disponibila complet automat la apasarea unui buton, poate fi transformata apoi intr-un habitaclu spatios cu patru scaune.

    Datorita unui nou mecanism inteligent de pliere, spatarul scaunului din mijloc de pe al doilea rand este pliat pentru a le oferi pasagerilor de pe scaunele laterale cotiere confortabile. Aceste scaune pot fi glisate apoi in spate si dispuse unul spre celalalt, pentru a oferi spatiu maxim pentru mainile si picioarele pasagerilor. Tetierele rabatabile, compuse din trei parti, sunt de asemenea actionate electric si contribuie la caracterul spatios.

    Datorita tabletelor PC flexibile si montate cu pivot pe spatarele scaunelor din fata, pasagerii de pe al doilea rand pot naviga pe internet sau pot utiliza aplicatii multimedia. Scaunele sunt imbracate in piele de calitate superioara de culoarea caramelului, cu cusaturi si tivuri in culori asortate, ce contrasteaza cu capitonajul portierelor de culoare maro inchis Cocoa.

    La exterior se remarca o parte frontala reimprospatata, cu faruri in forma de aripa si prizele de aer integrate in grila trapezoidala dubla. Luminile diurne in forma de aripa cu tehnologie LED, farurile bi-Xenon AFL si proiectoarele de ceata se afla toate in spatele unei carcase de plexiglas.

    Vizualizari: 3310