rss

Geneva 2010: Opel a prezentat conceptul Flextreme GT/E

  1. 04/03/2010
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Concept, Flextreme, Geneva, Opel
    Vezi toate fotografiile (4)

    Opel a prezentat concept Flextreme GT / E, viziunea futurista a constructorului asupra masinilor eco friendly avansate.

    Constructorul propune un model complet electric, o solutie cu zero emisii care va fi disponibila in viitor, pe diferite modele Opel.

    Cu 4.7 m lungime, noul model ar putea intra in gama de familie a brand-ului si demonstreaza ca tehnologia  E-REV poate fi folosita si pe masini de dimensiuni mari.

    Conceptul, care prezinta liniile adoptate in viitor de Opel, utilizeaza propulsia hibrida al modelelor Ampera, este descris de seful departamentului de design Opel, Mark Adams, ca fiind “ un nou tip de GT”.
    La exterior Flextreme are un aspect dinamic, cu elemente inovatoare, alaturi de o noua grila trapezoidala si blocuri optice cu LED.

    Noul concept  primeste un sistem de propulsie electric care poate atinge o viteza maxima de peste 200 km/h. Opel Flextreme GT/E este propulsat de o unitate electrica de 158 CP, care dezvolta un cuplu maxim de 366 Nm. Producatorul a dotat rotile cu jante de 21 inch si pneuri de 195/45, pentru a spori eficienta.

    Flextreme  foloseste si un motor de 1.4 litri si 70 CP, care ii creste autonomia pana la 482 de km. Sprintul pana la 100km/h se realizeaza in 9 secunde iar viteza maxima este de 201km/h.

    Constructorul nu a dat inca niciun detaliu despre versiunea de productie a modelului.

    Vizualizari: 1622