rss

Opel OnStar stabileste noi standarde in materie de siguranta autovehiculelor si conectivitate

  1. 17/03/2015
  2. Categoria: Opel
    Vezi toate fotografiile (8)

    Oare se pot insela peste sapte milioane de clienti fericiti din S.U.A., Canada, China si Mexic? Raspunsul fara echivoc al Opel, rostit tare si raspicat la editia cu numarul 85 a Salonului Auto International de la Geneva este nu. Astfel, producatorul de la Rüsselsheim va lansa Opel OnStar, noul asistent de service si mobilitate, in gama de autoturisme a companiei, acest urmand sa fie disponibil din august 2015. Primul val al lansarii Opel OnStar va cuprinde 13 piete europene, urmate de altele. Ca urmare a ambitiei companiei de a pune tehnologii premium la dispozitia unui public mai larg, clientii vor putea utiliza gratuit intregul portofoliu de servicii oferit de Opel OnStar, precum si hotspot-ul Wi-Fi de mare viteza, pe durata primelor 12 luni dupa inregistrare.

    „Conectivitatea este unul dintre punctele de atractie ale Opel, fapt dovedit de IntelliLink, sistemul nostru de infotainment premiat. Opel OnStar, pentru care am primit deja un premiu la categoria «Autovehicul conectat», este inca o dovada a faptului ca dorim sa oferim inovatii revolutionare in materie de conectivitate pentru un public mai mare”, a declarat CEO-ul Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann. „Opel OnStar este o tehnologie revolutionara: va adauga un alt nivel de siguranta autovehiculelor noastre si, in acelasi timp, va face condusul mai confortabil. Dialogul direct cu clientii nostri va crea legaturi mai puternice cu marca. Iar aceasta va convinge si mai multi cumparatori ca Opel este alegerea potrivita.”

    Conexiune 4G LTE cu hotspot Wi-Fi

    Conexiunea 4G LTE integrata dispune de viteze de transfer mobil de date de pana la 10 ori mai mari decat in cazul tehnologiilor 3G, timpi de raspuns optimizati si capacitatea de a sustine in mod simultan conexiuni de voce si de date, facilitand astfel progresul unei game largi de functii de comunicatii la bordul autovehiculului si de sisteme de divertisment. Conexiunea 4G LTE permite asigurarea unui hotspot Wi-Fi, cu care pot fi conectate pana la sapte dispozitive din autovehicul si din jurul acestuia. Pasagerii vor putea sa pastreze legatura cu familia si prietenii prin retelele de socializare, sa joace jocuri, sa vizioneze filme, sa priveasca la televizor prin intermediul aplicatiei lor preferate sau sa lucreze atunci cand nu se afla la birou.

    Structura 4G LTE integrata este proiectata special pentru utilizarea la bordul autovehiculelor, intrucat este incorporata in sistemul electric al acestora, incluzand o antena exterioara pentru a maximiza acoperirea si conectivitatea. Pentru a utiliza serviciile conectate, clientii nu vor avea nevoie de un smartphone. Initial, conexiunea 4G LTE va fi lansata pe trei piete, Germania, Marea Britanie si Olanda, celelalte tari urmand sa se alature ulterior.

    Salveaza vieti 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana

    Pe langa functiile de divertisment si instrumentele de lucru, Opel OnStar va interveni si in caz de urgenta si poate chiar salva vieti, indiferent daca cereti ajutor sau nu. Daca se declanseaza un airbag, Opel OnStar va fi alertat automat. Apoi, un consilier va contacta autovehiculul pentru a determina daca este nevoie de ajutor. Daca nu se primeste niciun raspuns, agentii de interventie in caz de urgenta sunt trimisi imediat in locul exact unde se afla autovehiculul. Consilierii OnStar de la centrul de servicii de inalta tehnologie Opel OnStar din Luton, Anglia, sunt disponibili non-stop, tot timpul anului. Butoanele Opel OnStar vor fi amplasate in consola din plafon sau, la anumite modele de autovehicule, in oglinda retrovizoare. In plus, noul sistem include si servicii de asistenta rutiera.

    Conexiune de la distanta cu Opel OnStar – aplicatia pentru smartphone

    Detinatorii unui smartphone se vor putea conecta de la distanta la propriul autovehicul, cu o aplicatie pentru smartphone. Aceasta le va permite:
        Sa contacteze OnStar de oriunde
        Sa apeleze date importante despre autovehicul, precum ciclul de viata al uleiului sau presiunea in pneuri
        Incuierea sau descuierea de la distanta a autovehiculului
        Localizarea online a autovehiculului
        Actionarea claxonului si a farurilor
        Descarcarea rapida a destinatiilor in sistemul de navigatie de la bord
        Gestionarea facila a setarilor pentru hotspot Wi-Fi integrate in autovehicul

    Recuperarea rapida a autovehiculului

    In plus, Opel OnStar va ajuta proprietarii de autovehicule si politia in cazul furtului unui autovehicul dotat cu acest sistem. Asistenta in cazul furtului autovehiculului va permite Opel OnStar sa colaboreze indeaproape cu agentiile de aplicare a legii, pentru a asigura recuperarea rapida si in siguranta a autovehiculului si returnarea acestuia catre proprietarul de drept. Blocarea pornirii de la distanta va permite Opel OnStar sa trimita de la distanta un semnal catre autovehicul care sa blocheaze pornirea motorului odata ce a fost raportat furtul.

    Informare prin diagnoza lunara - OBD

    De asemenea, Opel OnStar le poate transmite abonatilor un e-mail lunar cu Diagnoza autovehiculului, care cuprinde cele mai importante informatii si date despre autovehicul. In plus, se poate solicita in orice moment efectuarea unei diagnoze, prin apasarea unui buton, fapt ce poate oferi liniste inainte de a porni intr-o calatorie mai lunga.

    Clientii europeni detin in totalitate controlul

    Abonatii Opel OnStar din Europa vor detine in totalitate controlul asupra datelor lor si a serviciilor OnStar de care beneficiaza. Inainte de activarea serviciilor, acestia vor trebui sa fie de acord cu termenii si conditiile aferente. In plus, vor putea sa aleaga daca doresc sa dezvaluie locul in care se afla. Prin apasarea butonului de confidentialitate, amplasarea autovehiculului va fi ascunsa. Totusi, indiferent daca pozitia este ascunsa sau dezvaluita, Opel OnStar nu va fi utilizat pentru a-si monitoriza utilizatorul, ci doar va oferi servicii de urgenta. In cazul declansarii unui airbag, Opel OnStar va anula functia de ascundere, astfel incat echipele de interventie in caz de urgenta sa poata fi trimise cat mai rapid posibil in locul exact.

    Vizualizari: 3901