rss

Opel Astra GTC, noi informatii oficiale

  1. 07/06/2011
  2. Categoria: Opel
  3. Tags: Astra, astra gtc, Opel
    Vezi toate fotografiile (5)

    Opel a publicat noi informatii despre motorizarile si performantele tehnice ale noului Astra GTC. Modelul sport compact cu trei usi va avea premiera mondiala la editia la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna.

    Noul Astra GTC este inspirat in prototipul Opel GTC Paris prezentat toamna trecuta la Salonul Auto de la Paris. Spre deosebire de modelul Astra cu cinci usi, garda la sol a modelului GTC este coborata cu 15 mm, in timp ce dimensiunile de baza ale sasiului sunt usor marite.

    Toate versiunile Astra GTC, indiferent de sistemul de propulsie si de nivelul de echipare, sunt prevazute suspensia fata de inalta performanta HiPerStrut (High Performance Strut).

    Gama de motorizari  este compusa din patru propulsoare: o unitate diesel si trei pe benzina. Pe motorina avem varianta imbunatatita a motorului turbodiesel 2.0 CDTI cu sistem de injectie common-rail si o putere marita la 165 CP. Motorul este echipat cu un filtru de particule diesel si transmisie manuala cu sase trepte de viteza. Tehnologie Start/Stop este inclusa in dotarea standard.

    In aceasta configuratie, Astra GTC atinge viteza de 100 km/h in numai 8,9 secunde. Viteza maxima este de 210 km/h. Consumul de carburant in regim combinat nu depaseste 4,9 litri de carburant diesel la 100 km.

    Sistemul Start/Stop este, de asemenea, inclus in dotarea standard a celor doua motoare pe benzina supraalimentate, cu o cilindree de 1,4 litri si puteri de 120 CP si 140 CP. Ambele unitati sunt dotate cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza, genereaza un cuplu de 200 Nm si au un consum de carburant de 5,9 l/100 km (emisii de CO2 de 139 g/km).

    Cel mai performant model al gamei pe benzina este motorul turbo de 1,6 litri, ce dezvolta o putere de 180 CP, prevazut cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza si care propulseaza autovehiculul la o viteza maxima de 220 km/h.

    Mai multe sisteme de propulsie vor fi lansate aproape de data premierei mondiale de la Salonul Auto de la Frankfurt. Versiunile cele mai sportive, inclusiv varianta OPC de inalta performanta vor fi lansate in 2012.

    Vizualizari: 4558