rss

Cresc taxele pentru General Motors

  1. 28/06/2017
  2. Categoria: Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    General Motors se asteapta acum ca taxa pentru vanzarea grupului Opel catre PSA Group sa ajunga la 5,5 miliarde de dolari fata de estimarile sale anterioare de 4,5 miliarde de dolari, datorita costurilor suplimentare asociate tranzactiei, a declarat Chuck Stevens, directorul executiv al GM, pentru Reuters.

    Opel a declarat la inceputul acestei luni ca vanzarea sa catre PSA ar putea fi finalizata inca din 31 iulie, in asteptarea aprobarii de reglementare din partea autoritatilor antitrust, dupa ce companiile au declarat initial ca tranzactia ar putea fi finalizata pana la sfarsitul anului.

    GM a anuntat, in martie, ca va vinde operatiunile sale cronice de pierderi financiare cu Opel si cu sora britanica Vauxhall catre PSA. In acel moment, constructorul de automobile a declarat ca va fi nevoie de o taxa speciala, in principal non-cash, de 4 miliarde dolari pana la 4,5 miliarde de dolari in legatura cu vanzarea. GM a declarat ca va plati suma de 3 miliarde de euro (3,18 miliarde dolari SUA) pentru a deconta obligatiile de pensie transferate.

    Stevens a declarat, de asemenea, analistilor intr-o conferinta ca GM se asteapta ca vanzarile de autovehicule noi in SUA sa atinga o rata anuala ajustata sezonier "mai putin de 17 milioane" unitati pentru 2017 si a reiterat obiectivul companiei de a reduce stocurile americane ale vehiculelor.

    Vizualizari: 699