rss

Cel mai rapid MINI a fost lansat la Paris

  1. 28/09/2012
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: MINI, paceman
    Vezi toate fotografiile (8)

    MINI a adus la cel mai important eveniment auto al sfarsitului de an noul Paceman si editia limitata John Cooper Works GP, acesta fiind cel mai rapid MINI construit vreodata.

    Constructorul auto britanic a pregatit pentru Salonul Auto de la Paris noul MINI John Cooper Works GP, cel mai rapid model din gama constructorul auto construit vreodata. Editia limitata se auda cu performante remarcabile pe circuit si o prezenta impresionanta pe sosea.

    Motor cu patru cilindri si turbocompresor, ce a suferit numeroase modificari pentru a dezvolta 218 CP, suspensie cu arcuri reglabile, sistem de franare sport foarte puternic, sistem de stabilitate DSC cu mod de cursa GP, dar si jante din aluminiu si pneuri sport specifice modelului - toate acestea asigura performante remarcabile.

    Sportiva sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 6,3 secunde si atinge o viteza maxima de 242 km/h - cea mai mare viteza maxima atinsa vreodata de un model de serie MINI. MINI John Cooper Works GP va fi produs intr-o editie limitata de 2.000 de unitati.

    A doua noutate este reprezentata de varianta cu trei usi a actualului Countryman si anticipata de conceptul cu acelasi nume. Noul MINI Paceman este un model de sine statator, nu doar o simpla varianta de caroserie a crossoverului pe a carui platforma este construit.

    Modelul beneficiaza de un plafon inclinat si un hayon inedit, detalii ce garanteaza un posterior dramatic. De partea cealalta, partea frontala este preluata aproape in totalitate de la Coutryman, cu o grila frontala usor restilizata.

    Inca de la lansare, MINI Paceman va fi disponibil cu patru motoare care acopera un interval al puterii cuprins intre 112 CP si 184 CP. Acesta este cel de-al doilea model (dupa MINI Countryman) care ofera posibilitatea de transfer al puterii motorului prin toate cele patru roti; sistemul de tractiune integrala MINI ALL4 poate fi comandat pentru MINI Cooper S Paceman, MINI Cooper SD Paceman si MINI Cooper D Paceman.

    Dupa debutul oficial de la Salonul Auto de la Paris, noul Paceman va ajunge in showroomuri la inceputul anului viitor si va fi mai scump decat Coutryman cu aproximativ 1.500 de euro.

    Vizualizari: 1602