rss

MINI John Cooper Works GP Concept va fi prezent la Salonul Auto de la Frankfurt IAA 2017

  1. 06/09/2017
  2. Categoria: Mini
  3. Tags: John Cooper Works Concept
    Vezi toate fotografiile (18)


    BMW Group va prezenta, la  IAA 2017 de la Frankfurt/Main, esenta moderna a unui model dedicat curselor pe circuit: MINI John Cooper Works GP Concept. Inspirat de triumful legendar al constructorului auto in Raliul Monte Carlo cu exact 50 de ani in urma, acest studiu de design vorbeste despre sportivitate maxima. Conceptul preia stafeta de la MINI John Cooper Works GP (2012) si MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP (2006). Produse in serii foarte restranse (cate 2.000 exemple fiecare), aceste doua modele au reprezentat varful de performanta MINI.

    Fata

    Prizele de aer mari si deflectoarele de aer modelate precis domina partea frontala, ceea ce duce la o pozitie joasa pe sosea. Elementele suplimentare clare incadreaza silueta MINI si evidentiaza orientarea spre circuit a MINI John Cooper Works GP Concept. Spatiul dintre partea frontala a caroseriei si deflectoarele de aer consolideaza suplimentar prezenta automobilului. Contrastul coloristic familiar modelelor John Cooper Works vine sub forma finisajului exterior in culoare Black Jack Anthracite - care straluceste intre gri si negru - si culoarea de accent Curbside Red metalizat (o nuanta de rosu mat). Curbside Red metalizat ofera o abordare noua a rosului John Cooper Works clasic si accentueaza vizual geometria optimizata a componentelor de performanta suplimentare.

    Lateral

    In maniera MINI traditionala, interactiunea dintre geamurile inguste si linia in urcare a umerilor creeaza o forma de pana din lateral si confera automobilului o imagine sportiva. Coborate in jos, suprafetele voluminoase se imbina intr-o caroserie musculoasa si inzestreaza linia laterala cu agilitate si dinamism. Numarul automobilului, 0059, se refera la anul in care s-a nascut versiunea clasica Mini: 1959.

    Pragurile laterale din fibra de carbon ofera caroseriei cea mai joasa linie. De 19 toli, jantele ultrausoare Racetrack, in designul multi-spoke clasic, subliniaza aspiratiile de performanta ale studiului de design. Contrastele in Curbside Red metalizat - impreuna cu Highspeed Orange pe partea interioara a jantelor - si logo-ul GP aduc un plus de verva pentru designul jantei. Pe de alta parte, combinatia dintre Curbside Red metalizat si Highspeed Orange ofera o atentie deosebita pentru basculele oglinzilor exterioare, respectiv pentru manerele usilor.

    Spate

    Partea din spate a MINI John Cooper Works GP Concept preia utilizarea atractiva a formelor din partea frontala si din lateral. Aici, din nou, suprafetele mari sunt incadrate de elemente de directionare a aerului desenate cu precizie, iar pozitionarea stopurilor LED mult spre exteriorul spatelui subliniaza accentul dinamic al automobilului. Stopurile au un design sofisticat si se remarca cu jumatatea Union Jack de pe fiecare parte. Spoilerul proeminent al acoperisului amplifica imaginea dinamica a automobilului.

    Interiorul - aspect simplu si inspirat de circuit


    Interiorul MINI John Cooper Works GP Concept reprezinta o intoarcere la elementele sale de baza. Se remarca roll-barul si o pereche de scaune-scoica, cu centuri de siguranta cu cinci puncte de prindere si un panou de bord cu design simplu. Schimbarea vitezelor se face prin padelele dispuse pe volan.

    Toate elementele interiorului sunt orientate direct spre pilot. Conceptul de afisare si control cu panoul de instrumente digitale si Head-Up Display plaseaza informatiile relevante la indemana, direct in campul vizual al pilotului, permitand mentinerea unei concentrari absolute asupra drumului. Altfel, interactiunea dintre conducator si automobil este digitala. Se remarca reglajul cu control touch al setarilor suspensiei pe instrumentul central MINI familiar, cu un afisaj acum in format mare. Butonul de urgenta mare si comutatoarele MINI traditionale, cu buton start/stop, realizeaza legatura dintre lumea digitala si cea analogica.

    Bancheta, tapiteria plafonului si decoratiunile conventionale ale usilor au fost eliminate, fiind sacrificate pentru minimizarea masei. In schimb, suprafetele dintre elementele roll-barului si compartimentul spate sunt realizate din panouri ultrausoare, cu detalii texturate intr-un model hexagonal. Acest lucru creeaza o tranzitie intre zona spate a habitacluui, spartana, si partea frontala a habitaclului, mult mai bogata in elemente de design. Manerele usilor sunt cu curele de stofa, un alt detaliu care arata preocuparea extrema pentru reducerea greutatii.

    Interiorul combina formele sale sportive cu elemente atractive si accente puternice de culoare. Rezultatul este o combinatie intre designul simplu al automboilelor de curse si exclusivitatea automobile de serie de inalta calitate. Pielea neagra si fina de pe tetiere si suporturi de sustinere ofera un contrast perfect cu elementele cu cusaturi alb-negru din zona centrala a scaunelor. O tehnica noua cu cusaturi 3D ofera o senzatie eleganta si moderna, in timp ce accentele rosii transmit o declaratie vizuala. Roll-barul usor din aluminiu se contrasteaza cu componentele printrate 3D de culoare neagra ale usilor si panoului de instrumente. In bord, un element decorativ cu grafica hexagonala, intareste aspectul sportiv si modern. Curbside Red metalizat adauga un accent de culoare componentelor functionale selectate, in timp ce nuanta Highspeed Orange - prezenta in detalii precum curelele centurilor, inscriptiile si cusatura volanului si a scaunelor - actioneaza ca a doua culoare de accent care o completeaza pe cea rosie. Cu tehnicile de printare 3D si cusaturi 3D, MINI foloseste tehnologii care de viitor pentru a imbunatatii procesele de productie si a oferii solutii extinse de personalizare.
    MINI + performante superioare + inspirat din motorsport = John Cooper Works

    Caracterul MINI John Cooper Works GP Concept este definit de mostenirea din motorsport, care se intinde pe mai mult de cinci decenii. Versiunea clasica Mini a fost transformata de John Cooper, legendarul designer de masini sport, intr-un simbol pentru distractia pe sosea si intr-un competitor de mare succes pe scena curselor si a raliurilor. O cariera in motorsport, care a inceput exact acum 50 de ani, a ajuns la apogeu cu trei victorii in clasamentul general al Raliului Monte Carlo. Astazi, numele John Cooper Works este sinonim cu produse si modele ale caror calitati isi au originile in cunostintele din motorsport si in asocierea cu automobilul premium britanic care dateaza din acei ani. Rezultatul: experienta din motorsport este prezenta in viata de zi cu zi.


    Vizualizari: 1537