rss

Mercedes-Benz Sprinter, disponibil cu pachet extins ESP

  1. 07/12/2011
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Mercedes, Sprinter
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mercedes Sprinter va beneficia din luna ianuarie 2012 de pachetul extins Electronic Stability Program (ESP). Noul pachet va inlocui actualul ADAPTIVE ESP 8.1.

    Ca si in cazul sistemului regasit in prezent pe Sprinter in dotarea standard, noul ESP 9i tine cont de incarcatura transportata de autovehicul si, in functie de masa si de pozitia centrului de greutate, stabilizeaza autovehiculul.

    Noul sistem ESP intervene si in cazul in care o remorca incepe sa se balanseze, ajutand astfel soferul sa stabilizeze autovehiculul si legatura intre autovehicul si remorca. ADAPTIVE ESP 9i are doua functii aditionale: Brake Disc Wipe si Electronic Brake Prefill.

    Brake Disc Wipe asigura stergerea peliculei de apa de pe discul de frana, prin aplicarea unei usoare presiuni de franare la intervale regulate de timp, fapt ce conduce la o distanta de franare mai scurta decat in cazul in care discurile de frana ar fi fost umede.

    Sistemul Electronic Brake Prefill asigura un raspuns rapid de franare, prin activarea usoara in mod automat a placutelor de frana atuncai cand acceleratia este eliberata brusc, eliminand astfel in prealabil spatiul dintre placutele de frana si discuri.

    Noul sistem ADAPTIVE ESP 9i va fi disponibil ca dotare standard din ianuarie 2012 fara niciun extra cost.

    Vizualizari: 2324