rss

Conceptul Mercedes CSC anunta un sedan sportiv inedit

  1. 19/04/2012
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: Cla, CLS, csc, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (16)

    Mercedes a lansat in premiara mondiala noul concept CSC (Concept Style Coupe) la Salonul Auto de la Los Angeles. Programat sa debuteze si la Beijing, prototipul anunta un viitor sedan sportiv cu forme de coupe, ce se va regasi in listele dealerilor sub numele CLA.

    Noul Mercedes CSC a avut ca sursa de inspiratie modelul CLS, fiind totodata o forma forma evoluata a conceptului F800 prezentat in 2010, sub forma noii directii de design a casei auto. Conceptul prefigureaza un sedan cu patru portiere si forme de coupe ce va primi numele CLA.

    Coupe-ul cu patru usi propune un design agresiv, inedit, care se detaseaza de oferta actuala a producatorului auto. Partea frontala are un caracter puternic, sportiv, reusind totodata sa pastreze eleganta specifica brandului german.

    Plafonul panoramic urias si lipsa stalpului central dau senzatia unui habitaclu luminos, liber. La realizarea mai multor elemente prezente la interior a fost utilizata fibra de carbon.

    Prototipul masoara 4.637 mm in lungime, 1.398 mm in inaltime si 1.891 in latime si este pus in miscare de un propulsor turbo de 2,0 litri, cu patru cilindri, capabil sa produca 211 Cai Putere.

    Unitatea este cuplata la o transmisie 7G-DCT cu dublu-ambreiaj care, in combinatie cu tehnologia avansate al sistemului de injectie directa, reuseste sa reduca semnificativ consumul de carburant. Modelul de serie va fi lansat in anul 2013.

    Vizualizari: 3115