rss

Mercedes a lansat in Romania noua generatie A-Klasse

  1. 19/09/2012
  2. Categoria: Mercedes-Benz
  3. Tags: clasa a, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (4)

    Mercedes-Benz Romania a lansat pe piata locala noua generatie Clasa A. Modelul germanilor poate fi achizitionat la un tarif de baza de 19.900 euro (fara TVA) pentru versiunea A 180 BlueEFFICIENCY. Gama de motorizari este formata dintr-o paleta larga de propulsoare de la 109 CP la 211 CP.

    Noua generatie Clasa A a debutat pe piata din Romania si este disponibila cu trei niveluri de echipare "Urban", "Style", "AMG Sport", precum si cu trei pachete de design ("Night", "Exclusive" si "AMG Exclusive") la care se adauga o lista generoasa de dotari optionale. Pretul de pornire este de de 19.900 euro (fara TVA) pentru versiunea A 180 BlueEFFICIENCY.

    Constructorul auto ofera in echiparea standard sistemul cu radar COLLISION PREVENTION ASSIST, climatizarea automata THERMATIC, sistemul Audio 20 cu radio, CD, MP3, slot USB, display cu diagonala de 14.7 cm si conexiune bluetooth, geamuri actionate electric fata si spate, sistem de aprindere automata a farurilor HEADLAMP ASSIST si volan multifunctional cu 12 butoane.

    Oferta diesel entry-level dezvolta 109 CP si ofera un cuplu maxim de 260 Nm. Echipat cu transmisia manuala, noua generatie Clasa A consuma 3.8 litri/ 100 km parcursi si emite doar 98 g CO2/km.  Diesel de top, A 220 CDI, este cu 25% mai performant decat predecesorul sau: dezvolta o putere de 125 kW (170 CP) si un cuplu maxim de 350 Nm si, in combinatie cu transmisia automata cu dublu-ambreiaj 7G-DCT, consuma doar 4.3 litri/100 km.

    Noua versiune A ofera 156 CP si 250 Nm cuplu maxim, plus un consum de doar 5.4 litri/100 km (127g CO2/km – date pentru transmisia 7G-DCT), cu 26% mai putin fata de modelul precedent. Chiar si noul model de top echipat cu 7G-DCT si care produce 211 CP si 350 Nm este simtitor mai eficient, datorita consumului de 6.1 litri si emisiilor de CO2 de 143 g.

    Toate motorizarile noii Clase A ofera in standard functia ECO start/stop. Propulsoarele pot fi combinate cu noua transmisie manuala in sase trepte (standard) sau cu transmisia automata cu dublu-ambreiaj 7G-DCT.

    In ceea ce priveste siguranta, pe langa sistemul cu radar COLLISION PREVENTION ASSIST, noul Mercedes Clasa A beneficiaza de ATTENTION ASSIST (sistem de detectare al oboselii) oferit standard si sistemul PRE-SAFE de protectie preventiva.

    Modelul poate fi echipat cu pana la noua airbaguri. Echiparea standard include airbaguri frontale pentru sofer si pasagerul din dreapta, un airbag pentru genunchii soferului, airbaguri pentru torace-pelvis incorporate in scaune pentru protectia pieptului, zonei abdominale si zonei pelviene, precum si airbaguri cortina.

    Vizualizari: 2015