rss

Noul Mazda CX-5 va va beneficia de tehnologia de siguranta Smart City Brake Support

  1. 15/02/2012
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: cx-5, Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noul crossover Mazda CX-5 va fi oferit in premiera cu tehnologie avansata de siguranta denumita Smart City Brake Support. Sistemul va fi inclus in in echiparea standard pentru versiunile medii si superioare ale noului crossover CX-5.

    Mazda a dezvoltat tehnologia Smart City Brake Support (SCBS – Asistentul de franare inteligent pentru oras), care permite conducatorului auto sa evite o coliziune frontala in timpul deplasarii cu viteze reduse in oras sau in trafic.

    Sistemul SCBS va fi disponibil in Europa in echiparea standard pentru versiunile medii si superioare ale noului SUV CX-5, care va debuta in aceasta primavara.

    SCBS utilizeaza un senzor laser care detecteaza vehicululul sau obstacolul din fata si reduce automat pistoanele etrierelor pentru a scurta operatiunea de franare. Daca soferul nu reuseste sa ia masurile necesare pentru a evita o coliziune, cum ar fi actionarea franei, sistemul activeaza franele automat, reducand totodata puterea motorului.

    Astfel, SCBS ajuta la evitarea acrosarii sau la atenuarea pagubelor in cazul unui impact din spate la viteze mici, unul dintre cele mai frecvente tipuri de evenimente rutiere in care sunt implicate doua autoturisme.

    Vizualizari: 1644