rss

Mazda a primit recunoasterea Top Safety Pick+, un premiu important de certificare a sigurantei si securitatii rutiere

  1. 25/07/2017
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: cx-5
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cinci modele Mazda actuale testate in Statele Unite ale Americii de catre Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), printre care noua Mazda CX-5, au fost distinse de aceasta organizatie nonprofit cu cel mai mare rating in ceea ce priveste siguranta: Top Safety Plus+.

    IIHS evalueaza rezistenta la impact prin cinci teste: accidente frontale mici si moderate, accidente laterale, de rezistenta a plafonului, a tetierei si a scaunului, in conditiile unei loviri din spate. Pe langa acestea, se evalueaza performanta farurilor si prevenirea accidentelor frontale prin intermediul sistemelor de avertizare de coliziune si de franare automata.

    Modelele Mazda testate in 2017 au fost Mazda CX-9, Mazda CX-3, Mazda3, Mazda6 si cel mai recent noul CX-5. Fiecare dintre ele au primit incadrarea Top Safety Pick+ atunci cand modelul a fost echipat optional cu sistemul de prevenire a accidentelor si faruri adaptabile LED, caracteristici care fac parte din tehnologia avansata si inovatoare i-ACTIVSENSE, ce sustine si ajuta conducatorul auto.

    In conformitate cu IIHS, Mazda este singurul producator de automobile dintre 16 producatori de echipamente originale care primeste rating Top Safety Pick+ pentru toate modelele actuale testate in 2017. Aceste rezultate au fost posibile deoarece toate modelele s-au comportat bine in categoria nou adaugata, cea de performanta a farurilor, precum si in categoriile deja existente de  evaluare a rezistentei la impact.

    Noua caroserie SKYACTIV-Body, parte din gama de tehnologii SKYACTIV, este usoara, pentru placerea condusului, dar, in acelasi timp, ofera performante excelente in ceea ce priveste siguranta coliziunii, dupa cum arata rezultatele testului IIHS.



    Vizualizari: 975