rss

Mazda "i-ELOOP", primul sistem de franare regenerativa cu un capacitor

  1. 28/11/2011
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda a dezvoltat primul sistem de franare regenerativa din lume, destinat unui automobil, care utilizeaza un capacitor. Denumit “i-ELOOP”, acest sistem va fi implementat pe modelele de serie incepand cu anul 2012.

    Mazda “i-ELOOP” (intelligent Energy Loop) promite un consum mai mic cu aproximativ 10% in mediul urban, cu accelerari si franari dese. Franele regenerative de la Mazda sunt unice pentru ca folosesc un capacitor, o compnenta electrica ce poate stoca temporar o cantitate mare de energie electrica.

    Comparativ cu bateriile, capacitoarele pot fi incarcate si descarcate rapid si in plus sunt rezistente la un numar mare de cicluri de incarcare-descarcare. “i-ELOOP” transforma eficient energia cinetica a automobilului in energie electrica, in timp ce acesta franeaza si foloseste curentul stocat in capacitor pentru a alimenta sistemele de climatizare, audio si alte componente electrice.

    “i-ELOOP” integreaza un alternator cu tensiune variabila de 12-25V, un capacitor electric cu doua straturi si rezistenta redusa si un convertor curent continuu/curent continuu. “i-ELOOP” incepe sa recupereze energia cinetica din momentul in care soferul ridica piciorul de pe pedala de acceleratie si vehiculul incepe sa decelereze.

    Vizualizari: 2932