rss

SUV-ul Mazda CX-7 iese de pe scena auto

  1. 23/08/2012
  2. Categoria: Mazda
  3. Tags: cx-5, CX-7, Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Mazda CX-7 a fost scos din productie, pe fondul vanzarilor din ce in ce mai slabe ale SUV-ului. La luarea acestei decizii a contribuit si noul CX-5, crossover ce se bucura de un neasteptat succes.

    Debutul noului CX-5 si rezultatele prea putin imbucuratoare ale SUV-ului CX-7 au facut ca Mazda sa renunte la off-roaderul lansat in 2007. In plus, casa auto are deja in gama SUV-ul de mai mari dimensiuni CX-9, motiv pentru care CX-7 devine inutil.

    Mazda CX-7 a fost lansat in Europa in urma cu cinci ani, in compania unui singur motor turbo pe benzina de 2.3 litri, care livra 265 de Cai Putere, unitate ce s-a regasit si in oferta Mazda 3 si Mazda 6 MPS.

    Doi ani mai tarziu, producatorul auto a propus un motor diesel pentru modelul nipon. Miscarea s-a dovedit a fi tardiva, CX-7 reusind sa cada in dizgratia clientilor din cauza consumului mare al motorului pe benzina.

    Astfel, noul crossover CX-5 va inlocui in gama japonezilor SUV-ul CX-7, iar pe pietele din SUA si Rusia, unde exista cerere pentru SUV-uri de mari dimensiuni, Mazda va plusa cu modelul CX-9.

    Vizualizari: 2064