rss

Urmatoarea generatie Mazda2 va fi echipata cu un nou motor diesel

  1. 11/06/2014
  2. Categoria: Mazda
    Vezi toate fotografiile (1)

    Noua Mazda2 va debuta impreuna cu noul motor diesel SKYACTIV-D 1.5. Urmatoarea generatie a modelului subcompact va fi disponibila initial in Japonia.

    Lansat pentru prima data in luna martie la Salonul International Auto de la Geneva impreuna cu conceptul Hazumi (baza pentru noua Mazda2), SKYACTIV-D 1.5 are multe elemente comune cu motorul diesel premiat SKYACTIV-D 2.2, disponibil pentru Mazda CX-5, Mazda6 si Mazda3. SKYACTIV-D 1.5 permite o combustie ideala in conditiile unui raport de compresie foarte mic.

    Inovatiile noului motor din gama SKYACTIV consta in intervalul marit de ardere omogena a carburantului, rezistenta mecanica redusa si o noua tehnologie de izolare pentru contracararea pierderilor sistemului de racire, specifice motoarelor mici. Motorul permite o economie de combustibil de top. Emisiile sunt reduse, SKYACTIV-D 1.5 respectand normele Euro 6.

    Pe langa motorul SKYACTIV-D 1.5, noua Mazda2 va fi echipata cu toata gama de tehnologii SKYACTIV, incluzand transmisia automata in sase trepte sau cea manuala si sistemul de franare regenerativa. Mazda se asteapta ca noul model subcompact echipat cu motor diesel sa inregistreze cea mai mare economie de combustibil dintre toate autovehiculele cu motoare de ardere din Japonia.

    Motorul are 4 cilindri in linie DOHC, o putere maxima de 77kW (105 CP) la 4000rpm.

    Noutatile pe care le aduce SKYACTIV-D 1.5:
    Tehnologie de control a tranzitiei combustiei si injectoare solenoid cu dispersie ridicata pentru a reduce pierderile sistemului de racire
    Recircularea gazelor ed esapament la presiune ridicata si joasa, pentru existinderea intervalului de ardere omogena a carburantului, fapt ce imbunatateste economia de combustibil si performantele
    Turbocompresor cu geometrie variabila si senzor de rotire pentru a livra presiune suficienta de crestere in intervalul de putere al motorului
    Intercooler integrat in galeria de admisie pentru a imbunatati accelerarea si eficienta turbocompresorului
    Valve de control a apei de racire pentru a imbunatati eficienta combustiei concomitent cu reducerea rezistentei mecanice.

    Vizualizari: 2274
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »