rss

Noul Maserati Quattroporte, primele imagini oficiale

  1. 07/11/2012
  2. Categoria: Maserati
  3. Tags: Ferrari, Maserati, Quattroporte
    Vezi toate fotografiile (12)

    Maserati a dezvaluit primele imagini si informatii oficiale ale noului Quattroporte. Rivalul lui Porsche Panamera si Mercedes CLS va debuta cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

    Maserati a publicat prima galerie de fotografii cu noua generatie a limuzinei de lux Quattroporte. Vinovat de liniile alunecoase ce amintesc de vechile modele Maseratii este Lorenzo Ramaciotti, designer Pininfarina. Comparativ cu generatia anterioara nu exista prea multe schimbari, grila frontala, prizele de aer laterale şi montantul C fiind pastrate.

    Modelul a crescut in dimensiuni, masurand acum 5200 de mm, cu aproape 15 centimetri in plus fata de vechea generatie. Si ampatamentul este mai mare, oferind pasagerilor mai mult spatiu la nivelul genunchilor si picioarelor.

    In ciuda noilor dimensiuni, noul Quattroporte este mai usor decat actuala versiune, dupa ce italienii au utilizat aluminiu la realizarea caroseriei. In urma acestei miscari, masa totala a scazut de la 1990 al 1940 de kilograme.

    Zgarciti in detalii, cei de la Maserati nu au comunicat informatii privind propulsia, insa este de asteptat ca in oferta sa figureze un V8 de 4.7 litri, de provenienta Ferrari, capabil sa dezvolte peste 460 Cai Putere. Puterea va fi transmisa prin intermediul unei cutii de viteze noi, cu opt trepte, semnata ZF.

    Anul viitor, constructorul auto va oferi si tractiune integrala, in timp ce oferta de propulsoare va fi completata in urmatorii ani de alte unitati V6 si V8. Nu este exclus sa fie disponibile si motorizari diesel, o premiera pentru casa auto din Peninsula.

    Noul Maserati Quattroporte va fi debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Detroit, care va avea loc in ianuarie 2013.

    Vizualizari: 3039