rss

Land Rover ar putea lansa un SUV mai mic decat Evoque

  1. 26/09/2012
  2. Categoria: Land Rover
  3. Tags: evoque, Land Rover, Range Rover
    Vezi toate fotografiile (1)

    Land Rover ia in calcul extinderea gamei de SUV-uri prin lansarea unui crossover de talie mica, ce va fi pozitionat sub actualul Evoque.

    Motivat de incredibilul succes inregistrat de Evoque, constructorul auto britanic Land Rover planuieste sa lanseze un SUV si mai mic. Insusi directorul de design al casei auto considera ca este timpul sa ofere clientilor sai un crossover de dimensiuni inferioare lui Evoque.

    "Cred ca putem propune ceva mai mic. Intr-o piata in care accentul este pus pe solutiile economie de propulsie, nu putem nega directia industriei auto catre vehiculele de mici dimensiuni si usoare", a declarat Gerry McGovern, designerul sef Land Rover.

    In momentul de fata, Land Rover imbratiseaza un succes neasteptat cu micul Evoque, care a fost comercializat, de la lansarea din iarna anului trecut pana in prezent, in nu mai putin de 90.000 de exemplare.

    Mai mult decat atat, constructorul auto planuieste sa extinda gama cu o versiune ultrasportiva, animata de noul motor V6 supraalimentat, capabil sa dezvolte 340 Cai Putere, unitate nou lansata pe Jaguar XJ si XF. Acesta va purta denumirea Range Rover Evoque R.

    Britanicii nu sunt singurii care se orienteaza catre nisa SUV-urilor de asemenea dimensiuni. Seful de design de la Audi se gandeste deja la un SUV Q1, ce ar putea fi pozitionat sub compactul Q3. Momentan doar brandurile de volum precum Fiat, Suzuki, Toyota, ofera SUV-uri sub-compacte pe pietele europene.

    Vizualizari: 2350