rss

Jaguar XE, noul sport sedan de marime medie si caroserie din aluminiu

  1. 05/03/2014
  2. Categoria: Jaguar
  3. Tags: Jaguar
    Vezi toate fotografiile (1)

    Jaguar anunta lansarea noului sau model sport sedan, de marime medie, sub denumirea Jaguar XE.
    Jaguar XE reprezinta primul produs din segmentul lui avand o caroserie din aluminiu, si este proiectat drept cel mai avansat, eficient si rafinat model sedan sport din clasa sa. Acesta va fi primul produs realizat pe baza conceptului C-X17, prezentat in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, in 2013.

    Noua serie de motoare de inalta putere si eficienta pe benzina si motorina se va numi Ingenium. Modelul Jaguar XE va fi primul dotat cu motoarele Ingenium in 4 cilindri, de 2 litri, in variantele benzina si diesel.
    Noile motoare vor permite automobilelor Jaguar sa ofere performante de elita, inclusiv viteze maxime de peste 300km/h si emisii CO2 cu valori mai joase de 100g/km.

    Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer Jaguar Land Rover, a confirmat aceasta informatie printr-o declaratie in cadrul Salonului Auto de la Geneva: “Noul centru de productie va fabrica o noua serie de motoare premium, foarte usoare, avand un coeficient mic de frecare si emisii scazute, pe benzina si motorina. Primele motoare produse sub denumirea Ingenium vor fi folosite pentru dotarea noilor modele Jaguar XE, ce vor fi date in productie la finalul acestui an.”
    Modelul XE va fi lansat, la nivel global, la mijlocul anului 2015 si va reprezenta primul vehicul din segmentul sau avand o caroserie din aluminiu. 

    Folosind cea mai flexibila structura de motor produsa vreodata de Jaguar Land Rover, cu un design avansat si special configurat pentru a se potrivi tractiunii pe spate sau celei integrale, noile motoare vor fi eficiente si puternice, fiind capabile sa atinga viteze de peste 300km/h si emisii CO2 cu valori mai joase de 100g/km.

    Ian Callum, Design Director, a declarat: „Noul Jaguar XE este, pana la ultima fibra, un Jaguar modern; mai compact ca dimensiune, dar de mare impact vizual. Clientii vor avea asteptari foarte ridicate de la un model Jaguar de dimensiuni medii - trebuie sa fie practic si sa isi pastreze caracterul premium. Nu uitam nicio clipa faptul ca proiectam un Jaguar, ceea ce inseamna ca acesta trebuie sa fie la fel de incitant de privit, de extraordinar de condus si de practic de avut. Avem convingerea ca am indeplinit intocmai acest deziderat prin crearea modelului Jaguar XE.”

    Noul Jaguar XE este pozitionat alaturi de modelele sedan XF si XJ, reprezentand o evolutie fireasca a gamei. Informatiile tehnice si de gama complete vor fi disponibile ulterior, in cursul anului 2014. Lansarea internationala va avea loc de la mijlocul anului 2015.

    Vizualizari: 4696
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »