rss

Test Drive (cu video)- Jaguar X-Type

  1. 26/07/2008
  2. Categoria: Jaguar

 

De pe orice pozitie ai privi, proprietar, aspirant, sau pur si simplu pasionat de automobile, un Jaguar degaja o atitudine care face din ea o masina unica, departe de standardele concurentei. Jaguar X-Type pastreaza toate elementele de succes ale marcii: calandrul cu personalitate inconfundabila, patru blocuri optice rotunde si capota lunga nervurata.


www.auto.ro a testat un Jaguar X-Type 2.2D in echiparea Luxury. Privit din lateral Jaguar X-Type afiseaza o silueta elitista, echilibrata, cu o mare doza de dinamism.

 

 

Jaguar X-Type –Dinamica

Modelul Jaguar X-Type, condus de noi, ascunde sub capota un motor diesel de 2.2 litri cilindree capabil de o putere maxima de 155 CP/3500 rpm si un cuplu maxim de 360 Nm/1800 rpm. Motorul diesel lucreaza cu o transmisie automata cu sase trepte si sistem Jaguar Sequential Shift™. Tandemul motor suplu si cutie automata favorizeaza din plin performantele dinamice si consumul redus.
Comportamentul rutier este absolut gratios. Jaguar X-Type ofera un rulaj confortabil pe majoritatea suprafetelor, lucru de care ne-am convins singuri, conducand automobilul si pe drumuri mai rele (vezi video ). Directia usoara in rulaj citadin devenea sigura pe autostrada, furnizandu-ne un feedback placut, de siguranta. Sistemul de suspensii, confortabil, genera senzatia de gratie in rulaj, o senzatie care te relaxeaza si binedispune. Zgomotul aerodinamic si in rulare este la niveluri joase, usor perceptibil la interior, insa mai mari decat la concurentii mai noi (Audi A4, BMW seria 3).


Jaguar X-Type 2.2 D accelereaza 0-100 km/h in 9.9 secunde, iar viteza maxima comunicata este de 208 km/h. Consumurile specificate sunt: urban – 9.5 l/100 km, extraurban – 5.4 l/100 km, combinat – 6.9 l/100 km. Emisiile de dioxid de carbon sunt de 184 g/km.


Jaguar X-Type – La volan

Patrunzand in interior veti observa o plansa de bord frumos desenata cu o ergonomie excelenta a comenzilor. Nivelul de finisare general al interiorului este ridicat si placut estetic. Pielea imbarca totul, iar ornamentele din lemn de nuc (Wallnut), otelul satinat si marginile din aluminiu ale ceasurilor, dar si ale zonei selectorului de trepte, dau o nota sportiva tipica Jaguar. Multitudinea de butoane, design imprumutat de la Ford, depuncteaza usor aspectul plansei de bord. Volanul multifunctional imbracat cu piele, are un design placut si este reglabil manual. Pozitia de condus este excelenta, vizibilitatea la volan fiind buna.


Jaguar X-Type ofera un spatiu suficient atat pe locurile din fata cat si pe cele din spate, pentru fix patru persoane adulte. Scaunele fata dispun de reglaje electrice, iar scaunul soferului are, in plus, 3 memorii de setare. In spate exista destul loc pentru picioare, insa perosanele mai inalte au ceva probleme la spatiul pentru cap. Bancheta se rabate 70/30 comenzile aflandu-se in portbagaj, un aspect inedit. Portbagajul ofera un spatiu util de incarcare de 452 de litri.

Jaguar X-Type – Echipare si pret

Modelul Jaguar X-Type condus de noi era in echiparea Luxury. Toate modelele Jaguar X-Type dispun in standard de un bogat sortiment de echipamente high tech, premium si de siguranta din care amintim:

Airbag – uri frontale / laterale / perdea · Senzor de ocupare a scaunului pasagerului · Protectie suplimentara la impact lateral · Servodirectie asistata · Tractiune puntea fata – numai pt. diesel · DSC (sistem de control al stabilitatii) · Sistem ABS - frane discuri fata / spate · EBA – asistenta la franarea de urgenta · ETC – Sistem de control al tractiunii · EBD – distributie electronica a franei

Cotiera fata glisabila · Cotiera spate glisabila cu suport pt 2 pahare · Computer de bord cu centru de mesagerie · Oglinzi reglabile electric si incalzite · Geamuri fata / spate actionate electric · Instalatie automata de aer conditionat cu filtru de aer si pollen · Stergatoare cu senzori de ploaie · Faruri de ceata fata · Cruise Control · Oglinda retrovizoare electrocromata · Jante din aliaj usor 7’’x17’’ Bermuda · Coloana de directie reglabila manual · Centuri de siguranta fata cu limitator de forta si reglabile pe inaltime · CD-Player & Radio · Tapiterie din stofa sport / piele · Scaune fata actionate electric 4/4 pozitii de reglare · Ornamente interioare Piano Black · 5 tetiere ajustabile · Volan multifunctional din piele in patru spite · Suport fata pentru 2 pahare · Parasolare cu oglinzi iluminate · Senzor perimetric de securitate · Luneta cu degivrare si temporizator

Automobilul Jaguar X-Type, condus de noi, avea in plus: control audio / telefon pe volan · Scaune fata incalzite - 2 trepte · Oglinzi rabatabile electric · Sistem de avertizare la parcarea cu spatele · Capace oglinzi exterioare cromate · Faruri cu Xenon autoreglabile pe inaltime · Instalatie de spalare a farurilor

Tapiterie din piele Classic cu contrast tubular la cusatura / scaune actionate electric 10 / 10 pozitii de reglare cu memorie pt scaunul soferului · Ornamente interioare din lemn de nuc (Wallnut) · Sistem de telefonie Bluetooth · Jante din aliaj usor 7’’x17’’ Barbados.

Pretul automobilului Jaguar X-Type 2.2D Luxury comunicat pe www.jaguar.ro este de 32.260 euro fara TVA sau 38.568 euro cu TVA. Cu acest pret Jaguar X-Type se constituie intr-un concurent serios pentru trio-ul de soc german: Audi A4, BMW seria 3 sau Mercedes-Benz clasa C.

 Foto: Sorin Miclau, Video: Alexandru Enache

Vizualizari: 5107