rss

Infiniti pregateste un model rival pentru BMW Seria 1

  1. 26/03/2012
  2. Categoria: Infiniti
  3. Tags: BMW Seria 1, etherea, Infiniti
    Vezi toate fotografiile (1)

    Infiniti va lansa un nou model de segment C, care va concura cu nume sonore precum Audi A3, BMW Seria 1 si Mercedes Clasa A. Propunerea japonezilor va ajunge pe piata in anul 2016.

    Infiniti va utiliza ca sursa de inpiratie pentru noul autoturismul conceptul Etherea, modelul urmand a se folosi de acordul existent intre grupul Renault-Nissan si Mercedes. Astfel, autovehiculul va fi construit pe platforma celei de-a doua generatii Clasa A.

    In ciuda faptului ca brandul japonezi de lux nu este inca foarte popular pe pietele europene, casa auto estimeaza o cifra de vanzari anuala de 50.000-60.000 unitati. Jean-Pierre Diernaz, Director de Marketing Infiniti, este convins ca "noua generatie de cumparatori nu va fi neaparat atrasa de brandurile de lux traditionale".

    Potrivit constructorului auto, viitorul model va fi diferit de ceea ce ofera in momentul de fata Infiniti. Asadar, nu vom avea de-a face cu o versiune mai mica a actualelor berline premium.

    Noul autoturism va avea rolul important de a populariza brandul de lux Nissan, ajutandu-i astfel sa isi atinga obiectivul de 500.000 de masini vandute la nivel global pana in 2017, dintre care 100.000 in Europa.

    Vizualizari: 2129