rss

Echipa Hyundai Shell World Rally a ajuns in top 5 la Raliul Argentinei

 1. 12/05/2014
 2. Categoria: Hyundai
  Vezi toate fotografiile (2)

  Duminica, 11 mai 2014, echipa Hyundai Shell World Rally a incheiat Raliul Argentinei pe pozitia a cincea. Raliul a reprezentat cea mai dificila etapa de pana acum din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

  In ultima zi a raliului, Thierry Neuville a avut o evolutie foarte buna pe cele patru probe speciale cu o lungime totala de 76,78 km.

  Dupa victoria din super speciala de sambata, Neuville a luat startul in ultima zi a raliului cu obiectivul clar de a-si pastra pozitia castigata. Pentru echipa a fost inca o zi utila de teste pe un traseu foarte dur, in conditii extreme. Principala provocare pentru echipa a fost noroiul de pe celebra proba speciala El Condor (PS12).

  Neuville a parcurs proba cu cel de-al treilea timp, iar la cea de-a doua trecere pe proba Giulio Cesare-Mina Clavero (PS11/PS13) belgianul a fost cronometrat cu cel de-al patrulea timp, consolidandu-si astfel pozitia a cincea in clasamentul general inaintea probei de 16,32 km El Condor-Copina.

  Ceea ce l-a impiedicat pe Neuville sa lupte pentru un loc in top 3 a fost o problema la transmisia masinii.

  “Nu m-am simtit foarte confortabil pe primele probe de dimineata si de aceea am avut o abordare mai prudenta. Conditiile de pe probe au fost foarte solicitante si am incercat sa obtin un rezultat cat mai bun pe un teren noroios. O alta problema a fost si lipsa de vizibilitate, parbrizul fiind acoperit in permanenta cu noroi. Masina s-a comportat excelent si a avut o tractiune buna, ceea ce m-a ajutat sa ma adaptez la conditiile schimbatoare. Echipa a facut o treaba excelenta in acest weekend rezolvand toate problemele cu profesionalism si cred ca o clasare in top cinci este o performanta remarcabila pentru o echipa aflata la primul sezon in WRC. Cu siguranta am invatat multe aici”, a spus Thierry Neuville.

   Echipa Hyundai Shell World Rally, aflata la a cinea etapa de la revenirea in WRC, a avut parte de conditii extrem de dificile pe parcursul celor 14 proble speciale.

   Obiectivul nostru in ultima zi a fost sa terminam raliul fara alte probleme si sa ne asiguram locul cinci la general, ceea ce a si facut Thierry, deci ar trebui sa fim multumiti. A fost un raliu cu momente bune si momente mai putin bune. Trebuie sa recunosc ca Raliul Argentinei a fost un test util pentru intreaga echipa. Am invatat foarte multe si toata lumea a facut o treaba fantastica aici. Toata echipa s-a concentrat si a incercat sa puna la dispozitia celor doua echipaje o masina cat mai competitiva. Conditiile de aici au fost cele mai dificile cu care ne-am intalnit pana acum si vreau sa le multumesc tuturor pentru modul profesionist in care au abordat aceasta etapa. Stim ca modelul Hyundai i20 WRC poate fi foarte rapid si am identificat puncte pe care trebuie sa le imbunatatim in ceea ce priveste fiabilitatea.”, a concluzionat Michel Nandan, directorul echipei.

    

  CLASAMENT GENERAL – RALIUL ARGENTINEI (etapa a 5-a)

   1. J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 4:41:24.8

   2. S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +1:26.9

   3. K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +5:54.7

   4. A. Mikkelsen / M. Markkula (Volkswagen Polo R WRC) +6:18.3

   5. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +8:25.8

   6. R. Kubica / M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +10:08.0

   7. E. Evans / D. Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +10:32.2

   8. M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +12:03.9

   9. M. Hirvonen / J. Lehtinen (Ford Fiesta RS WRC) +19:54.8

  10. N. Al-Attiyah / G. Bernacchini (Ford Fiesta RRC) +23:10.2

   

  Vizualizari: 1788
  Citroën C4 Picasso

  Citroën C4 Picasso

  Pret: 3.990 EUR, An: 2007, Kilometri: 203.500 detalii »

  Citroën C-Elysée

  Citroën C-Elysée

  Pret: 6.500 EUR, An: 2015, Kilometri: 133.500 detalii »

  Toate anunturile »