rss

Hyundai ix35 cu celule de hidrogen a fost testat la Zero Rally

  1. 26/06/2012
  2. Categoria: Hyundai
  3. Tags: Hyundai, IX35
    Vezi toate fotografiile (1)

    Hyundai a testat SUV-ul cu celule de hidrogen ix35 FCEV in cadrul cursei autovehiculelor cu emisii reduse, Zero Rally, desfasurata in Suedia si Norvegia. Modelul sud-coreenilor a terminat pe pozitia a patra.

    Condus de o echipa de reprezentanti Hyundai si jurnalisti, autovehiculul a parcurs proba de 314 km a raliului si a obtinut locul al patrulea in clasa hidrogen, depasind mai multi constructori de autovehicule electrice de serie, incluzand autovehicule hibride si autovehicule care utilieaza biocombustibil.

    Noul Hyundai ix35 FCEV este echipat cu doua rezervoare de hidrogen care au o capacitate totala de 5.64 kg, ce asigura o autonomie de 525 km. Astfel, in cadrul cursei nu a fost necesara alimentarea. SUV-ul este echipat cu o celula de stocare de 100kW si poate atinge viteza maxima de 160 km/h.
     
    Hyundai ix35 FCEV are la baza SUV-ul compact ix35, model proiectat, dezvoltat si produs la centrul tehnic Hyundai din Europa, special pentru clientii europeni.

    Zero Rally  este o competitie anuala care reuneste autovehicule cu emisii zero si emisii reduse, ajuns acum la a patra editie. Cei 314 km ai probei de raliu din 2012 au fost parcursi pe Autostrada Verde, cel mai lung drum “eco” din lume, care se intinde intre Sundsvall, Suedia si Trondheim, Norvegia.

    Vizualizari: 2025