rss

Viitorul Ford Fiesta ST va semana cu Focus ST

  1. 17/05/2011
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Fiesta, Fiesta ST, Focus ST, Ford
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford pregateste o versiune speciala a modelului de mici dimensiuni Fiesta. Sub denumirea ST, autoturismul va avea un design similar cu urmatorul Focus ST.

    Trasatura stilistica comuna a celor doua modele va fi calandrul sub forma unei guri mari ce va domina partea frontala. Desi constructorul auto nu a oferit inca date oficiale, se pare ca “energicul” Fiesta va fi pus in miscare de unitatea turbo de 1,6 litri cu injecti directa a familiei Ecoboost.

    Propulsorul ar putea livra un total de 200 CP, asigurand performante precum o viteza de top de aproximativ 225 km/h si un timp de doar 6 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h/

    Revenind la aspect, noul Ford Fiesta ST ar putea beneficia de un sistem de evacuare dublu, asemanator cu cel de pe Opel Corsa OPC sau Renault Clio RS.

    Nu vor lipsi pragurile laterale, spoilerul spate in continuarea plafonului si bosajele rotilor accentuate. Interiorul ar putea fi rasfatat cu scaune sport Recaro.

    Ford Fiesta ST va fi lansat in 2012, spre deosebire de fratele mai mare, Focus ST, care va debuta in cursul acestui an. Versiunea sportiva a modelului american va duce batalii cu Skoda Fabia RS si la Volkswagen Polo GTI.

    Vizualizari: 3281