rss

Preturile anvelopelor de iarna incep deja sa creasca

  1. 08/11/2010
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: anvelope iarna,, preturi
    Vezi toate fotografiile (1)

    Desi proiectul de ordonanta de urgenta prin care anvelopele de iarna devin obligatorii pentru proprietarii de autovehicule in perioada 1 noiembrie-31 martie nu a fost adoptat inca de Guvern, vanzatorii de cauciucuri de iarna noi au inceput deja sa mareasca preturile, iar cei care au la vanzare cauciucuri second-hand se asteapta la dublarea volumului de vanzari, dupa cum au declarat pentru mediafax reprezentantii firmelor de profil.

     

    “Firma nostra vinde si anvelope noi si uzate. Deja se simte efectul deciziei autoritatilor de a obliga soferii sa echipeze masina pentru iarna. Avem din ce in ce mai multi clienti si vom creste preturile anvelopelor noi cu 2-3%. Cauciucurile second hand vor ramane cu preturile neschimbate, insa pe acest segment ne asteptam la dublarea comenzilor", a spus administratorul unui depozit de anvelope din Bucuresti.

     

    Este bine totusi de stiut ca anvelopele second-hand implica multe riscuri, chiar daca pretul acestora este considerabil mai mic decat al celor noi.

     

    Cel mai ieftin set de cauciucuri de iarna noi poate fi gasit in prezent la un pret de aproximativ 400 ron pe internet. Insa costul acestora variaza in functie de marca, de caracteristici si de punctul de vanzare. Pentru montarea anvelopelor de iarna romanul ar trebui sa pregateasca cel putin 100 ron/set.

    Insa pentru cei mai pretentiosi, o anvelopa de iarna poate ajunge si la 2300 ron. Iar daca sunt necesare si lanturile antiderapante, atunci suma creste cu cel putin 170 ron.

    Vizualizari: 8770