rss

Noul Ford Ka va fi lansat in 2014

  1. 18/01/2011
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford Ka, ford start
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford va lansa urmatoarea generatie a citadinei Ka in 2014, modelul bazandu-se pe conceptul Start, prezentat de constructorul auto in 2010, cu ocazia Salonului Auto de la Beijing.

    Se pare ca noul Ka va fi un model global si va aduce ca noutati motorul EcoBoost de 1,0 litru, in trei cilindri, care promite un nivel al emisiilor sub 100 de grame CO2 pe km, informeaza Autoblog.ar.

    Viitorul Ford Ka va utiliza platforma Fiesta Kinetic Design si va duce batalii cu Chevrolet Spark, Kia Picanto si Hyundai i10.

    Favorita in asamblarea viitoarei generatii Ka este Brazilia, urmand ca mai apoi sa fi produsa si in China si India. Europa nu se afla inca pe lista constructorului auto in ceea ce priveste productia.  Cel mult, Batranul Continent ar putea gazdui asamblarea versiunii cu trei usi.

    La aparitia publica a prototipului Start au aparut zvonuri conform carora Ford va lansa un model complet nou, bazat pe acest concept. Mai mult decat atat, la acea vreme se specula ca modelul comercial va suferi modificari minore.

    Prototipul era echipat cu acelasi propulsor EcoBoost de 1,0 litru, care transmitea puterea prin intermediul unei transmisii manuale cu sase trepte. Pozitia Ford a fost rezervata in privinta acestor zvonuri.

    Fie ca este vorba de noua generatie Ka sau de un model complet nou, o previzualizare va fi facuta publica in cadrul show-urilor auto viitoare.

    Vizualizari: 2006