rss

Noul Ford B-MAX, primele imagini oficiale

  1. 01/02/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: B-Max, Ford
    Vezi toate fotografiile (2)

    Ford a publicat primele imagini oficiale cu versiunea de serie a noului B-MAX. Monovolumul construit pe platforma Fiesta promite sa fie unul dintre cele mai inovatoare modele din segmentul sau. Debutul oficial va avea loc la Geneva, in luna martie.

    Noul Ford B-MAX, prezentat in urma cu un an sub forma de concept, este ultimul model construit urmarind strategia "One Ford". Modelul va fi dezvaluit de insusi Alan Mulally, CEO Ford.

    MPV-ul va ajunge pe un segment de piata populat de Opel Meriva, Citroen C3 Picasso si Renault Scenic, carora va trebuie sa le tina piept. B-MAX va fi dezvoltat la uzina Ford de la Craiova si va beneficia de un sistem inedit de deschidere a portierelor din spate.

    Constructorul auto a renuntat la stalpul central si a adaugat usi glisante pentru a facilita accesul la locurile din spate. Acest detaliu fara precedent in segmentul sau a fost anuntat inca de anul trecut, cu ocazia prezentarii prototipului cu acelasi nume.

    Producatorul american promite cel mai generos portbagaj din clasa sa. Rivalul sau cel mai aprig, Meriva, ofera 397 litri pentru bagaje si 1.496 litri cu bancheta din spate rabatata, ceea ce inseamna ca propunerea Ford va depasi aceste valori.

    O alta inovatie made in Craiova, care va fi oferita si pe noul B-MAX este motorul 1.0 EcoBoost pe benzina, disponibil in doua variante de putere: 100 si de 125 Cai Putere. Gama de propulsoare va fi completata de unitatile diesel Duratorq TDCi.

    Noul Ford B-MAX va fi lansat pe piata la un pret cuprins intre Fiesta si Focus, ceea ce inseamna aproximativ 14.000 euro.

    Vizualizari: 1925