rss

Ford inchide inca doua fabrici din Europa

  1. 26/10/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford, Transit
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa vestea proasta data in urma cu cateva zile, care anunta inchiderea fabricii belgiene din Genk, Ford face publica inchiderea portilor a altor doua uzine din Europa, incepand cu 2013.

    Daca fanii Ford credeau ca masurile de austeritate au se  opresc odata cu incetarea activitatilor de la fabrica din Genk, Belgia, iata ca americanii anunta inchiderea a altor doua uzine.

    Ambele se afla in Marea Britanie, Southampton şi Dagenham Stamping and Tooling, si vor fi inchise in cursul anului viitor. La cea din Southampton este produs Transit, modelul urmand a fi mutat in Turcia, alaturi de versiunea de marfa Transit Connect. Operatiunile nu vor fi inchise complet la fabrica din Dagenham, aici urmand a fi inchisa doar productia de elemente de caroserie. La fabrica de motoare, va fi produs incepand cu 2016 o unitate diesel de 2.0 litri.

    In urma acestor masuri, capacitatea europeana de productie a constructorului auto va fi redusa cu 355.000 de unitagti (18% din totalul producţiei europene a marcii), americanii realizand o economie de aproximativ 500 de milioane de dolari. In acest an, Ford va inregistra pierderi pe piata din Europa de circa 1.5 milioane de dolari.

    Strategia Ford nu include doar inchiderea fabricilor din Genk, Southampton si Dagenham. Producatorul auto intentioneaza sa revizuiasca si modul de abordare a retelei de dealeri, precum si reducerea considerabila a stocurilor.

    Vizualizari: 1308