rss

Consortiu american, interesat de Volvo

  1. 05/10/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: consortiu american, crown, Ford, Geely, Volvo
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chiar pe ultima suta de metri, un consortiu american a intrat in cursa pentru achizitionarea lui Volvo, intrand astfel in competitie cu Geely – concernul chinez interesat de ceva vreme de preluarea companiei suedeze.

    Crown, caci despre el este vorba, si-a asigurat deja mijloace de finantare din partea unor companii de investitii private, dar, pe de alta parte, este interesat si de sprijinul unor investitori suedezi (dezvaluind astfel intentia de a mentine Volvo in Peninsula Scandinava).

    Consortiul american este condus de catre fostul director de la Ford (si, totodata, specialist in redresari economice) Michael Dingman si de catre Shamel Rushwin – fost membru al executivului Ovalului Albastru si al celui de la Chrysler.

    Potrivit unei surse familiare cu noua aparitie in peisajul afacerii de instrainare a lui Volvo, Crown ofera mult mai putini bani decat Geely, insa este gata sa investeasca o suma similara cu cea promisa de gigantul chinez – 3 miliarde de $.

    De partea cealalta, se pare ca Geely a oferit ceva mai putin de 2 miliarde de $ pe compania suedeza, desi sunt zvonuri care mentioneaza o cifra cu jumatate de miliard mai mare.

    Deocamdata, atat Ford, cat si Volvo s-au abtinut sa faca vreo declaratie in privinta acestor speculatii.

    Vizualizari: 1203