rss

Vrei de pe eBay: Ford Mustang Dominator

  1. 02/07/2009
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford, GT40, JBA Dominator GTA, Mustang, pony-car
    Vezi toate fotografiile (8)

    Sfarsitul anilor ’80 a constituit o perioada fasta pentru multe masini produse aiurea-n lumea larga, dar nu si pentru Ford Mustang – legendarul pony-car ajuns, pe acele vremuri, la cea de-a treia generatie.

    Nu tocmai aratos si foarte slab motorizat, el a fost condamnat din start sa umple paginile de istorie neagra ale industriei auto americane... cu exceptia masinii din imagini, actualmente de vanzare pe eBay.

    Este vorba despre JBA Dominator GTA, un Mustang dotat cu un bodykit extrem, o suspensie spate independenta si un motor de 5,8 litri cu piese de GT40, pe care Ford i l-a solicitat lui J Bittle American (JBA) in 1989.

    Constructia masinii mai include o galerie de admisie preluata de la un model Cobra, o evacuare custom si un sistem de franare asemanator cu cele folosite de catre masinile de curse, totalizand suficiente modificari pentru a puncta  un numar de aparitii importante in mai multe reviste auto din SUA.

    Ramane de vazut cati vor trece peste faptul ca 1989 nu era un an potrivit pentru a cumpara un Mustang, alegand sa lupte pentru posesia unei masini care porneste de la 34.500 de $.

    Vizualizari: 1522