rss

Ford Performance introduce un diferential mecanic cu alunecare limitata (LSD) pe modelul sportiv Focus RS

  1. 31/05/2017
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Ford
    Vezi toate fotografiile (7)

    Ford a lansat astazi noul pachet exclusiv Option Pack pentru modelul  plin de adrenalina Focus RS. Pachetul este destinat entuziastilor modelelor de performanta o imbunatatire a tractiunii si mai multa placere de a conduce prin utilizarea unui diferential mecanic cu alunecare limitata (Limited Slip Differential sau, prescurtat, LSD).

    Dezvoltat de inginerii Ford Performance si evaluat in locuri dedicate aflate de jur imprejurul lumii, pachetul Option Pack pentru Focus RS imbunatateste tractiunea si caracterul responsiv de top in segment de care dispune hatchback-ul de inalta performanta cu ajutorul unui diferential LSD Quaife montat pe puntea fata. Ca fapt divers Ford Performance include noul Fiesta ST, Focus ST, Focus RS si supercarul de top performance Ford GT.

    Diferentialul mecanic limiteaza cantitatea de cuplu trimis unei roti care experimenteaza un nivel redus de tractiune la nivelul suprafetei de rulare si redistribuie cuplul catre roata cu aderenta mai buna pentru a contracara patinarea care ar afecta acceleratia si stabilitatea.

    Controland cuplul transmis fiecareia dintre rotile fata, diferentialul mecanic al lui Focus RS cu Option Pack le ofera celor de la volan ocazia de a exploata la maxim cei 350 de cai putere ai motorului EcoBoost de 2.3 litri in situatii dinamice intense si se integreaza perfect in lista de tehnologii oferite standard pe Focus RS, care include:

    •    Tractiunea integrala Ford Performance All Wheel Drive, care variaza distributia cuplului fata-spate pentru a se adapta cat mai bine la context, monitorizand in acelasi timp senzorii vehiculului de 100 de ori pe secunda si trimitand pana la 70% din cuplu catre puntea spate.

    •    Vectorul Dinamic de Cuplu (Dynamic Torque Vectoring) – care utilizeaza seturi duble de ambreiaj controlate electronic pe puntea spate pentru a trimite pana la 100% din cuplul disponibil catre oricare dintre cele doua roti, variind intre cele doua parti in nu mai putin de 0.06 secunde.

    •    Controlul Vectorial al Cuplului (Torque Vectoring Control sau TVC) – care aplica automat franele pentru a limita patinarea rotilor de pe puntea fata.

    Focus RS cu Option Pack ofera Drive Modes, pachetul ce include Drift Mode, o noutate absoluta in industrie care-i ajuta pe soferi sa negocieze derapaje controlate prin supravirare in conditii de circuit, sistemul Launch Control pentru performante optimizate inca de la linia de start si o acceleratie 0-100 km/h in 4.7 secunde.

    Design unic
    Stilul curajos si dinamic al lui Focus RS Option Pack ofera detalii unicat adaugate la exteriorul-semnatura Nitrous Blue, implicit plafon negru mat si capace negre ale ogilnzilor. Eleronul posterior este finisat de asemenea in negru mat si ofera logo-uri RS albastre pe aripile laterale ale acestuia.

    Dintre specificatiile standard amintim:jantele de 19 toli low-gloss din aliaj cu logo RS in zona central, etriere monobloc cu patru pistoane semnate de Brembo, scaune Recaro tip scoica cu insertii din piele Nitrous Blue

    Vizualizari: 1464