rss

Ford Focus este cea mai vanduta masina din lume

  1. 03/09/2012
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Focus, Ford, Golf
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford Focus este cea mai vanduta masina la nivel mondial in primele sapte lui ale anului curent. Constructorul american a reusit sa livreze in aceasta perioada peste 500.000 de exemplare, cu o medie lunara de 74.688 de unitati.

    Daca pe piata europeana Volkswagen Golf este de ani buni lider incontestabil din punct de vedere al vanzarilor, Ford Focus reuseste sa depaseasca modelul germanilor la nivel mondial. Potrivit constructorului american, noua generatie Focus este cea mai comercializata masina din lume in primele sapte luni al anului.

    In aceasta perioada, casa auto a livrat 522.821 de unitati, cu o medie lunara de aproximativ 74.688 de unitati. Din totalul de vanzari, 153.400 de exemplare au mers catre clientii. In plus, Ford a anuntat ca a fost produs exemplarul cu numarul 350 de milioane la uzina Rayong din Thailanda.

    Bucuros de atingerea noii pietre de hotar, John Fleming, vice-presedintele executiv Ford, a declarat: ”Ganditi-va, timp de o clipa, la importanta numarului de 350 de milioane de masini. Este echivalentul producerii unei masini la fiecare 10 secunde, vreme de 109 ani. Daca am pune cap la cap toate masinile am ajunge pana la Luna si inapoi, de doua ori”.

    Ford Focus a fost lansat pe piata in anul 1998 si a inlocuit modelul Escort pe piata din Europa si modelul Laser in America de Nord. Bestsellerul se afla in prezent la a treia generatie.

    Vizualizari: 5856