rss

Ford pregateste Focus RS Clubsport de 350 CP si... Focus RS hibrid!

  1. 04/02/2010
  2. Categoria: Ford
  3. Tags: Clubsport, Focus RS, focus rs clubsport, focus rs hybrid, Ford, Ford focus rs, Hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford lucreaza in prezent la doua noi versiuni Focus RS. Este vorba despre o varianta Clubsport de 350 CP, care va inlocui actualul model, si de un Focus RS complet nou, bazat pe noua generatie dezvaluita la Detroit, care va primi tren de rulare hibrid.

    Noul Focus RS Clubsport va beneficia de acelasi motor turbo in 5 cilindri supraalimentat de 2,5 litri, dar care va dezvolta 350 CP, cu 50 de "cai" mai mult comparativ cu actualul model. Bolidul va primi o noua nuanta agresiva pentru caroserie, noi suspensii sport mai ferme si mai joase, jante din aliaj cu un design nou si cauciucuri racing, iar la interior un set de scaune sport mai usoare.

    Cu noul bagaj de putere si cu o masa totala mai mica, Focus RS Clubsport va fi capabil sa sprinteze de la 0-100 km/h in numai 5 secunde, cu aproape o secunda mai rapid decat actualul Focus RS de 300 de cai-putere.

    Viitorul Focus RS ecologic va renunta la motorul 2.5 Turbo si va adopta traditionalul propulsor 2.0 EcoBoost cu injectie directa de benzina. Pentru eficientizarea consumului si reducerea emisiilor de gaze, acesta va lucra in combinatie cu un motor electric, puterea totala dezvoltata urmand a fi in jur de 300 de cai-putere. Si in acest caz, sprintul 0-100 km/h se va realiza in 5 secunde, iar viteza de top se va situa in jurul valorii de 250 km/h.

    Noul Focus RS Hybrid va primi tehnologie stop&start, sistem de recuperare a energiei utilitate la franare si transmisie PowerShift cu dublu ambreiaj, ceea ce il va ajuta sa consume in medie 5,8 litri/100 km si sa degaje in aer 150 g CO2/km.

    Probabil ca va trebui sa mai asteptam inca vreo trei ani pana vom vedea noul Focus RS Hybrid, insa noul Focus RS Clubsport va debuta pe piata spre sfarsitul acestui an sau cel mai tarziu inceputul lui 2011. Acesta va fi produs intr-o serie limitata de doar 500 de exemplare si va costa 40.000 de euro.

    Vizualizari: 1561