rss

Auto Index, primul indice al pietei auto second hand

  1. 25/11/2010
  2. Tags: Auto Index
    Vezi toate fotografiile (5)

    Auto.ro a lansat oficial astazi, Auto Index, primul instrument de masurare a pietei auto second hand din Romania, in cadrul unei conferinte de presa, tinute la hotel Pullman din Bucuresti, in prezenta oficialilor Auto.ro si a reprezentantilor media.

    Auto Index, lansat in premiera nationala in segmentul online auto, vine sa completeze un vid de informatie existent in prezent. Auto Index prin cele 4 componente ale sale: Avantaj Client, Bursa Auto Index, Sugestie Pret, Buget Fix, raspunde la intrebarile firesti pe care si le pune orice om doritor sa-si vanda masina sau sa-si cumpere una la mana a doua: Care este pretul mediu al unei masini second hand? Cum a evoluat piata de masini rulate din Romania, in ultima luna? Dar in ultima saptamana?

    Pentru ca piata auto second hand evolueaza, se impunea introducerea unui instrument de masura adecvat: „Nu mai suntem in epoca simplei postari de anunturi. Piata auto second hand din Romania are nevoie de servicii specializate care sa faciliteze tranzactiile. Cumparatorii si vanzatorii isi doresc sa fie asistati si orientati in deciziile lor”, a declarat Bogdan Vulcan, Program Manager la Netbridge Development.

    La intrebarile jurnalistilor referitoare la ultimele evolutii ale pietei auto second hand si majorarea semnificativa a taxei auto, Bogdan Axinia, directorul general  al portalului Auto.ro a declarat: "Prin majorarea taxei auto, achizitia de vehicule rulate nu va mai fi rentabila, intrucat preturile vor ajunge sa le echivaleze pe cele ale masinilor noi produse in Romania”. Cred ca majorarea taxei de poluare este in beneficiul constructorilor locali, Dacia si Ford, si tot mai multi romani vor prefera sa cumpere aceste masini". In prezent, pretul mediu de vanzare al unui autoturism second hand este de 7315 euro, cu 18 % mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut, a adaugat oficialul Auto.ro.


    Vizualizari: 2664
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »