rss

Lada X-Ray, un Dacia Duster rusesc

  1. 30/08/2012
  2. Categoria: Dacia
  3. Tags: Dacia, Duster, Lada, x-ray
    Vezi toate fotografiile (15)

    Lada a prezentat prototipul X-Ray, probabil cea mai mare surpriza a Salonului Auto de la Moscova. SUV-ul cu linii coupe aminteste de conceptul Dacia Duster, prezentat in 2009 la Salonul Auto de la Geneva.

    Cum marele eveniment auto se desfasoara la Moscova, Lada a pregatit un model cu totul special pentru aceasta ocazie. Este vorba despre noul concept X-Ray, un crossover de mici dimensiuni ce anunta o noua filosofie de design, prin care producatorul auto local spera sa revitalizeze imaginea brandului asa cum Duster a facut cu Dacia.

    Cum reteta a functionat in cazul constructorului auto din Mioveni, grupul Renault-Nissan, care detine controlul AvtoVaz (Lada) si Dacia, a pregatit prototipul X-Ray, un SUV de talie mica, coupe, in stilul Nissan Juke.

    Creatia este opera designerului Steva Mattin, responsabil pentru liniile stilistice ale unor modele precum Volvo XC60 si Mercedes ML-Klasse. Dupa cum mentionam mai sus, Lada a anuntat ca acest concept va influenta din punct de vedere estetic viitoarele modele din gama. Asadar, producatorul auto nu intentioneaza, cel putin la nivel declarativ, sa introduca in productie de serie noul X-Ray.

    Denumirea pare sa faca trimitere la partea frontala, unde se poate observa un mare "X" format din grila, farurile si fantele laterale, ceea ce inseamna ca noile propuneri Lada vor prelua acest design, care aminteste de stilul Lexus.

    Plafonul de sticla face ca habitaclul noului Lada X-Ray sa se scalde in lumina, iar cromatica in tonuri de maroniu ii confera o eleganta aparte, cu influenta retro. La fel si instrumentele. Interiorul poate gazdui patru persoane.

    Lada spera ca viitoare gama inspirata de X-Ray sa ii creasca cota de piata in Rusia, unde se bucura deja de 40% din piata auto.

    Vizualizari: 10322
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »