rss

Primul teaser: Citroen pregateste un nou model DS

  1. 19/03/2012
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: Citroen, DS, metropolis
    Vezi toate fotografiile (1)

    Citroen a publicat pe pagina oficiala de Facebook primul teaser care anunta un viitor model din gama DS, alaturi de un mesaj menit sa ne atraga atentia: "Viitorul DS prinde forma."

    Francezii planuiesc sa completeze gama premium DS cu un noul autovehicul, care sa se alature actualelor DS3, DS4 si DS5. Cel de-al patrulea model va fi "cireasa de pe tort" a constructorului auto si va avea ca sursa de inspiratie conceptul Metropolis, care a fost prezentat acum doi ani la Shanghai.

    Potrivit unor speculatii aparute in presa de specialitate, prototipul va fi oferit in versiunea de serie sub numele DS9. Conceptul are la baza aceeasi platforma cu C6 si Peugeot 508. Limuzina are o lungime de 5.3 metri si o latime de 2.0 metri, in timp ce inaltimea este de numai 1.4 metri.

    Citroen Metropolis este pus in miscare de un sistem de propulsie hibrida, compus dintr-un un motor V6 de 272 CP si 375 Nm si o unitate electrica ce poate furniza maximum 95 CP. Mai mult decat atat, puterea maxima ajunge la 460 CP datorita functiei "overboost".

    Informatii privind data lansarii si pretul la care va fi propusa nava amiral DS vom afla in perioada urmatoare.

    Vizualizari: 1312