rss

Citroen Numero 9 Concept anunta viitoarele modele DS

  1. 17/04/2012
  2. Categoria: Citroën
  3. Tags: Citroen, Concept, DS, numero 9
    Vezi toate fotografiile (12)

    Citroen a pregatit pentru Salonul Auto de la Beijing un nou concept. Denumit Numero 9, prototipul este succesorul lui DS9 si prefigureaza viitoarele modele din gama exclusivista DS.

    Masina beneficiaza de un sistem de propulsie Full Hybrid Plug-in, al carui motor cu combustie interna poate fi atat pe benzina, cat si diesel, in functie de piata. La evenimentul din China, Citroen va aduce versiunea pe benzina, cu un propulsor 1.6 THP.

    Unitatea electrica genereaza o putere de 70 de cai si 200 Nm si este alimentata de un pachet de baterii litiu-ion, care pot fi reincarcate in numai trei ore si jumatate. Puterea totala ajunge la 295 Cai Putere.

    Beneficiind de aceste date, noul Citroen Numero 9 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5,4 secunde si atinge o viteza maxima de 244 km/h.

    Limuzina hibrida de lux poate parcurge pana la 50 kilometri cu zero emisii si dispune de un sistem de recuperare a energiei pierdute la franare, pe care o directioneaza bateriilor litiu-ion.

    In ciuda performantelor notabile, Numero 9 Concept inregistreaza un consum de numai 1,7 litri la suta de kilometri si emisii CO2 de 39 grame/kilometru. Prototipul dispune de tractiune integrala.

    Vizualizari: 1778