rss

Chery se va concentra pe modelele electrice din Europa

  1. 15/09/2017
  2. Categoria: Chery
  3. Tags: Exceed TX
    Vezi toate fotografiile (1)

    Chery Automobile a prezentat prima sa masina pentru pietele europene, SUV-ul compact Exeed TX, la IAA Frankfurt, anunta Automotive News Europe.

    Modelul TX si viitorul model Chery high-end vandute in Europa si in alte parti - inclusiv America de Nord - vor purta denumirea Exeed.

    TX va avea trei tipuri de propulsie electrica atunci cand va ajunge la vanzare - hibrid, hibrid plug-in si electric complet afirma compania. Versiunea hibrid plug-in va ajunge pe piata in principal, cu tractiune integrala si alimentata de un motor pe benzina de 110 CP, de 1,5 litri si un motor electric de 85 kilowati.

    Chery spune ca Exeed TX va avea o autonomie de 70 km (44 mile) in modul complet electric. Consumul de  combustibil este de 1,8 l/100 km, iar TX va respecta standardele Euro 6 privind emisiile poluante. Suspensia fata va fi de tip MacPherson, iar in spate de tip multilink.

    In interior, TX va avea caracteristici touchscreen si conectivitate pe un ecran de 10 inci inclusiv serviciul de asistenta de urgenta Cherry's E-call. Dotarile din interior includ scaune fata incalzite si cu memorie, geamuri  fumurii spate si iluminare ambientala care-si  schimba culorile in dependenta de regimul de mers.

    Chery a declarat ca a colaborat cu furnizorii occidentali pentru dezvoltarea TX, inclusiv Benteler din Germania cu privire la proiectarea platformei M3x, cu Dana si BorgWarner pentru sistemul de tractiune integral cu Getrag pentru transmisie  si Hella pentru iluminat.

    Elementele de siguranta vor include sisteme de avertizare la depasirea benzilor de circulatie, detectarea oboselii soferului, avertizarea automobilelor aflate in unghi mort.

    Chery intentioneaza sa deschida un studio de design in Europa, probabil in Berlin, pentru a-si sustine eforturile de expansiune internationala. James Hope, care a lucrat anterior la General Motors si Ford, conduce operatiuni de proiectare in regiune.

    Vizualizari: 949