rss

Atelierele de dezmembrari, o alternativa pentru piesele auto originale

  1. 11/03/2010
  2. Tags: piese auto
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa cum v-am mai spus si in alte dati, piesele auto contrafacute reprezinta un real pericol pentru dvs si pasagerii masinii pentru care le achizitionati. Potrivit unor studii de specialitate, pe piata din Romania cele mai multe piese auto contrafacute sunt elementele de caroserie, sistemele de franare si de directie.

     

    Daca luam ca exemplu placutele de frana contrafacute, trebuie sa stiti ca la o viteza de 130 km/h, distanta de franare in cazul unei masini echipate cu acestea este cu 30 de metri mai mare decat cea a unui autovehicul echipat cu placute de frana originale.

     

    Si mecanicii auto sunt de aceeasi parere. Ei recomanda, ca alternativa, achizitionarea de piese originale second-hand din atelierele de dezmembrari, pentru ca acestea sunt mai sigure decat cele contrafacute. Si, bineinteles, mai ieftine decat cele originale noi. De exemplu, o macara electrica pentru geam fata - Renault Megane II - costa 1.100 Ron. Una contrafacuta are pretul de 300-400 de Ron (cu riscul de a nu sti cat timp va dura), in timp ce una originala de la un atelier de dezmembrari, cu motor electric si comenzi, costa maxim 50 de Ron, adica de peste 20 de ori mai putin decat cea originala noua.

     

    Nu de putine ori s-a intamplat ca folosind piese contrafacute se avem aceleasi probleme mult mai curand decat ne asteptam, si chiar sa ne punem viata in pericol, daca vorbim de sisteme de directie sau de franare. Considerati ca merita?

     

    Vizualizari: 6593