rss

Fostul Type 57C a lui Ettore Bugatti, scos la licitatie

  1. 05/06/2009
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Bugatti, casa de licitatii, Ettore Bugatti, Pebble Beach, Type 57C Coupe
    Vezi toate fotografiile (1)

    Anul acesta au existat mai multe tentative de doborare a recordului mondial pentru cea mai scumpa masina tranzactionata la licitatie, insa nici una nu s-a incununat cu succes.

    Situatia s-ar putea insa schimba in august cu ocazia concursului de eleganta de la Pebble Beach, unde casa de licitatii oficiala a evenimentului, Gooding&Company, va incerca sa instraineze un Bugatti Type 57C Coupe din 1936.

    Masina nu este una oarecare, ci una care i-a fost daruita de catre companie marelui Ettore Bugatti in dar de ziua sa. Coupe-ul se afla intr-o stare exceptionala – desi a avut de parcurs anii de groaza ai Celui de-al Doilea Razboi Mondial – si, dupa moartea lui Ettore in 1947, a fost modernizat cu un grup motorpropulsor unicat, o serie de ameliorari tehnice subtile si cateva schimbari de nuanta efectuate la nivelul habitaclului.

    Poate si mai important este faptul ca, pana in acest moment, acest minunat fragment de istorie nu a suferit nici un fel de proces de restaurare; drept urmare, tot ceea ce se vede (sau nu) este original. In mod cert, oricine se va decide sa se descotoroseasca de cateva milioane de euro nu va avea ce sa regrete.

    Vizualizari: 1147