rss

Bugatti de 100 de ani descoperit pe fundul unui lac

  1. 10/07/2009
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Brescia, Bugatti, Type 13
    Vezi toate fotografiile (5)

    Un exemplar Bugatti Brescia a fost gasit sub apele lacului Verbano din Elvetia. Descoperirea a fost facuta de membri clubului de scufundari Centro Sport Subacquei Salvataggio din orasul Ascona (CSSS) in cursul unei scufundari de rutina.

    Nimeni nu stie cum a ajuns clasicul automobil la 50 de metri adancime si nici de cat timp zace pe fundul lacului, dar echipa de scafandri care l-a gasit a anuntat ca duminica, 12 iulie, il va aduce pe uscat, acolo unde ii este locul. Daca judecam dupa starea avansata de degadare, putem spune ca vehiculul se afla sub apa de mai multe zeci de ani.

    In ciuda degradarii, Hans Matti, expert in istoria Bugatti, a reusit sa afle ca exemplarul de fata a fost pus in circulatie la 11 aprilie 1925 in Nancy, Franta, urmand sa aflam mai multe detalii dupa aducerea la suprafata a masinii.

    435 de unitati Bugatti Brescia au fost produse intre anii 1920-1926, acestea castigand multe dintre cursele vremii. Denumit mai intai Type 13 (apoi Type 15, 17, 22 si 23), a fost botezat Brescia in 1921, cand patru Bugatti Type 13 au ocupat primele locuri in cursa din orasul italian omonim. Pentru a celebra victoria zdrobitoare, toate autovehiculele Bugatti dotate cu motor cu 16 valve au fost botezate Brescia.

    Descoperirea autovehiculului vechi de aproape un secol vine la numai o saptamana dupa ce in alta parte a Globului, dar tot sub apa - in raul Detroit, Statele Unite ale Americii - au fost descoperite 15 automobile.

    Vizualizari: 2334