rss

60 de modele Bugatti in "pas de defilare" pe Champs Elysees

  1. 22/09/2009
  2. Categoria: Bugatti
  3. Tags: Bugatti, Veyron
    Vezi toate fotografiile (1)

    Bugatti a sarbatorit o suta ani printr-o reuniune pe Champs Elysees, la Paris, duminica, 20 septembrie.

     

    Compania, considerata legendara pentru realizarea unora dintre cele mai scumpe, mai exclusiviste si mai rapide masini din lume, a fost fondata in Molsheim, Franta (initial un district al Germaniei) in 1909 de producatorul auto italian Ettore Bugatti si este detinuta in prezent de grupul Volkswagen.

     

    Aniversarea a fost celebrata prin prezenta a 60 de autoturisme Bugatti, de la batranul Type 44, din 1929 , la foarte recentul Bugatti Veyron. Defilarea a inceput saptamana trecuta in Molsheim si s-a incheiat cu o expozitie pe Champs Elysees, in Paris.

     

    "Este un moment emotionant - 100 ani de marca, nu se intampla in fiecare zi.", a spus Christian, un proprietar de Bugatti din Strasbourg.

     

    Modelul cel mai popular care a atras multimea a fost Bugatti Veyron, unul din cele doar circa 200 de automobile construite şi livrate de către companie.

     

    Directorul Comercial Bugatti, Guy Caquelain, a condus Veyron-ul pe Champs Elysees alaturi de modelul Type 49, din 1934, doua masini aflate la distanta de multe generatii mergand de aceasta data alaturi pe acelasi drum.

     

    "Multumim acestor entuziasti si acestor masini atat de vechi, dar minunate, care au facut ca marca sa traiasca pana in prezent. Si multumim acum lui Bugatti Veyron si sportului care fac marca sa continue sa traiasca", a spus Caquelain.

     

     

    Marca Bugatti a aparut initial la inceputul secolului XX. Fabrica traditionala din regiunea Alsacia, Franta s-a inchis in 1956, dupa mai multi ani de la trecerea in nefiinta a fondatorului firmei, Ettore Bugatti. Brand-ul a fost resuscitat trei decenii mai tarziu de catre un antreprenor italian, dar aceasta operatiune a luat sfarsit dupa cativa ani. Volkswagen AG a relansat Bugatti in 1998, in Molsheim, Franta. Primul model contemporan de serie, Veyron 16.4, a iesit de pe linia de asamblare cativa ani mai tarziu.

     

    Vizualizari: 1199