rss

Rezultate excelente pentru echipa BMW la DTM

  1. 02/06/2014
  2. Categoria: BMW
    Vezi toate fotografiile (4)

    Marco Wittmann (Germania) a sarbatorit cea de-a doua victorie personala din acest an, in etapa a treia a sezonului DTM desfasurat la Budapesta (Ungaria). Pilotul BMW Team RMG a profitat la maximum de pole positionul obtinut cu modelul Ice-Watch BMW M4 DTM si a condus cursa de la start la final.

    Wittmann a incheiat cursa cu un avans de 6,615 secunde in fata contra candidatului sau din Spania, Miguel Molina (Audi). In varsta de 24 de ani, Marco a revenit in fotoliul de lider al clasamentului pilotilor, insumand 50 de puncte, inaintea cursei de pe teren propriu, la Norisring (Germania), de la sfarsitul lunii iunie.

    Victoria reprezinta cea de-a 61-a reusita a echipei BMW Motorsport in istoria DTM si cea de-a doua pentru noul BMW M4 DTM. Totodata, a fost al doilea success in DTM pentru BMW Team RMG si directorul Stefan Reinhold (Germania).

    Bruno Spengler (Canada) a reusit o revenire de senzatie la comenzile BMW Bank M4 DTM, clasandu-se in cele din urma pe locul al treilea si reusing astfel primul sau podium din 2014. Spengler a luat startul de pe pozitia a noua a grilei, cu pneuri standard si initial nu a putut face fata masinilor mai rapide, echipate cu anvelope optionale, care l-au depasit. Dupa trecerea la pneurile de compozitie mai moale, campionul DTM din 2012 a inceput sa urce in clasament, pana pe locul al treilea.

    Maxime Martin (Belgia) si Antonio Felix da Costa (Portugalia), cei doi debutanti din echipa BMW Motorsport, au marcat primele lor puncte din acest sezon: belgianul a avut parte de o revenire spectaculoasa si a reusit sa ocupe locul sase cu modelul Samsung BMW M4 DTM, iar portughezul a incheiat cursa pe locul al noualea, la comenzile Red Bull BMW M4 DTMTimp Glock (Germania), coechipierul sau de la BMW Team MTEK, a experimentat un final dezamagitor de cursa, dupa o evolutie impresionanta pe Hundaroring. Pornit de pe locul al doilea al grilei, pilotul Deutsche Post BMW M4 DTM a fost in postura de a ocupa un loc pe podium in cea mai mare parte a cursei, insa combinatia dintre compozitia mai dura a pneurilor folosite in partea a doua a cursei si atacurile aggressive ale adversarilor a avut ca effect retrogradarea lui Glock in clasament in ultimele trei tururi.

    Brazilianul Augusto Farfus  s-a retras din cursa cu 10 tururi inainte de sosire, ca urmare a unor probleme de natura mecanica la modelul Castrol EDGE BMW M4 DTM pe care il conducea.

    Martin Tomczyk (Germania, BMW M Performance Parts M4 DTM) si Joey Hand (SUA, Crowne Plaza Hotels BMW M4 DTM) au incheiat pe locurile al 13-lea, respectiv al 15-lea.


    Vizualizari: 1360
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »