rss

Michael Dunlop de la BMW Motorrad castiga la clasa Superbike in competitia Isle of Man TT

  1. 03/06/2014
  2. Categoria: BMW
    Vezi toate fotografiile (2)

    Irlandezul Michael Dunlop a obtinut o victorie istorica pentru BMW Motorrad la clasa Superbike din celebra cursa Isle of Man TT (Marea Britanie), reusind sa termine cu un avans de 20,5 secunde in fata celui de-al doilea clasat, Guy Martin (Marea Britanie). 

    Victoria lui Dunlop vine la exact 75 de ani de la ultimul success obtinut de BMW Motorrad in aceeasi categorie a competitiei (in 1939 germanul Georg Meier castiga titlul cu modelul Type 255 Kompressor).

    Modelul cu care irlandezul a castigat cursa a fost BMW S 1000 RR inscris de BMW Motorrad/Hawk Racing si sustinut de BMW Motorrad Motorsport.

    Dunlop, care este la a opta victorie in Isle of Man, a devenit lider in prima parte a turului inaugural si, de-a lungul cursei, a stabilit doua noi recorduri pe turul de circuit. Dupa sase tururi spectaculoase pe teribilul circuit stradal, el a trecut linia de sosire si a sarbatorit prima victorie TT din cariera pe o motocicleta BMW.

    “Au trecut 75 de ani de cand BMW Motorrad a castigat TT in 1939 – asa ca victoria de astazi este un cadou frumos pe care sa-l oferim muzeului. Echipa BMW Motorrad/Hawk Racing a functionat foarte bine si am demonstrat tuturor ca poti parcurge doua tururi complete in ritm maxim pe acel BMW S 1000 RR. Este fantastic ca o motocicleta sa reziste astfel pe TT, in special la modul in care am pilotat-o. BMW doar si-a aratat potentialul, pentru ca urmeaza sa mai vedem multe de la acea motocicleta”, a declarat Dunlop. 

    “Reusita este absolut fantastica, toate felicitarile lui Michael si intregii echipe”, a declarat Berthold Hauser, directorul tehnic BMW Motorrad. “Sa concurezi pe Insula Man este o provocare cu totul deosebita si suntem mandri ca facem parte din acest success. De-a lungul ultimelor saptamani, am avut o colaborare stransa cu BMW Motorrad/Hawk Racing pentru a pregati cursa de pe Isle of Man. Este complet diferit de competitiile de circuit, iar motocicleta este impinsa la limita extrema pe acest traseu dificil.”

    Dunlop si echipa BMW Motorrad/Hawk Racing vor participa si in cursele Superstock (marti, 3 iunie) si Senior TT (vineri, 6 iunie) in cadrul Isle of Man.

    Vizualizari: 1086
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »