rss

LG cere interzicerea vanzarii masinilor BMW si Audi in Coreea de Sud

  1. 29/09/2011
  2. Categoria: BMW, Audi
  3. Tags: Audi, BMW, LG
    Vezi toate fotografiile (1)

    LG Electronics a inaintat o cerere in instanta pentru a interzice comercializarea, pe piata din Coreea de Sud, a autoturismelor BMW si Audi echipate cu tehnologie LED, furnizata de rivalii de la Osram.

    Conflictul dintre cele doua companii de electronice are la baza un patent asupra luminilor LED, iar in aceasta hora intra, vrand-nevrand, si cei doi jucatori de pe piata auto premium, BMW si Audi.

    Mai concret, LG a cerut curtii de justitie din Seoul sa stopeze vanzarea masinilor BMW si Audi, pe motiv ca utilizeaza sisteme LED de provenienta Osram, aplicatii ce incalca patentul LG.

    Conflictul dintre cele doua companii nu a inceput odata cu aceasta disputa, initiatorii fiind, se pare, cei de la Osram. Acestia din urma au demarat actiuni legale impotriva celor de la LG in SUA, Germania si Japonia, solicitandu-le sa plateasca taxe pentru utilizarea patentelor.

    Daca instanta va da castig de cauza LG, BMW si Audi se vor vedea obligate sa suspende comercializarea modelelor care utilizeaza tehnologie LED de la Osram, pe piata din Coreea de Sud.

    Vizualizari: 1980