rss

Cine castiga lupta premium: BMW, Audi sau Mercedes?

  1. 11/12/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: bmw, audi, mercedes
    Vezi toate fotografiile (1)

    Competitia in segmentul premium devine din ce in ce mai stransa. Desi BMW reuseste sa isi mentina pozitia de lider in primele 11 luni al anului, Audi le sufla in ceafa bavarezilor.

    Neobositii BMW, Audi si Mercedes continua sa lupte pentru primul loc in topul vanzarilor pe segmentul premium. In primele 11 luni ale anului, BMW a reusit sa isi depaseaca rivalii, insa nu semnificativt, ceea ce ii face vulnerabili, cu atat mai mult cu cat Audi ameninta sa le ia laurii victoriei.

    Gratie noilor BMW X1 si Seria 3, bavarezii reusit sa livreze in luna noiembrie in intreaga lume 145.452 de masini. Din urma vine Audi, cu 123.600 de unitati comercializate. Nici diferenta intre casa auto din Ingolstadt si Mercedes nu este foarte mare, acestia din urma livrand in ultima luna 120.346 de unitati.

    In primele 11 luni ale anului, BMW a vandut la nivel mondial 1.38 de milioane de masini, rezultat ce aduce o crestere de 10.9% comparativ cu anul precedent. De partea cealalta, Audi a livrat in aceeasi perioada 1.34 milioane de masini, cu 12.7% mai multe decat anul trecut, in timp ce Mercedes, ocupantul locului trei, a comercializat  1.19 milioane de unitati, ceea ce aduce crestere de 5.1%. Aceste performante au avut loc in ciuda declinului pietei auto.

    In pofida evolutiei bune, cele trei mari case auto intampina dificultati pe cele mai importante piete in care activeaza: Germania si Statele Unite. Cu riscul de a-si reduce profituli, BMW ofera clientilor reduceri importante, astfel incat sa fie mentinut trendul ascendent al vanzarilor.

    Vizualizari: 5676