rss

BMW si Mercedes, impreuna pentru dezvoltarea unui model electric

  1. 04/05/2012
  2. Categoria: BMW, Mercedes-Benz
  3. Tags: BMW, Mercedes, model electric
    Vezi toate fotografiile (7)

    Automobilul din imagine face obiectul celei mai neasteptate colaborari din industria auto. Proiectul, denumit Visio.M, uneste cei mai aprigi rivali de pe piata premium, BMW si Mercedes.

    Initiata de o universitate germana si sponzorizata de Ministerul Educatiei, aceasta propunere are drept scop dezvoltarea unui vehicul electric avansat, care sa reprezinte compromisul ideal intre mobilitate, eficienta si economie.

    Proiectul este finantat cu 10,8 milioane de euro de catre Ministerul Educatiei si implica nume importante din industria auto si IT &C, preintre care si BMW, Daimler, Siemens si TUV SUD.

    Automobilul cu zero emisii trebuie sa cantareasca cel mult 400 kg, fara acumulatori, si sa beneficieze de un propulsor electric. Masa totala va fi de 500 kg. Pentru a atinge aceste rezultate, vor fi utilizate materiale extrem de usoare, suspensii active, un sistem de stabilitate avansat si multe alte tehnologii de ultima ora.

    Universitatea bavareza a proiectat deja un prim prototip numit MUTE, care indeplineste conditiile si este pus in miscare de un motor electric capabil sa dezvolte 20 Cai Putere.


    Vizualizari: 5715