rss

BMW prezinta noul i3 Concept Coupe

  1. 28/11/2012
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Coupe, i, i3
    Vezi toate fotografiile (12)

    BMW a pregatit pentru Salonul Auto de la Los Angeles o versiune coupe a conceptului electric i3. Ca si prototipul in patru cinci usi, coupe-ul are o caroserie realizata din fibra de carbon si un motor electric de 170 CP.

    Cu planuri clare de extindere a sub-brandului "i", BMW continua sa dezvolte versiune ale celor doua concepte deja lansate, i3 si i8. De aceasta data, bavarezii au dezvoltat o varianta coupe a city car-ului electric i3. Noul i3 Coupe Concept beneficiaza de o caroserie realizata din fibra de carbon si este pus in miscare de un motor electric de 170 CP si 250 Nm, care angreneaza rotile din spate prin intermediul unei transmisii cu o singura treapta.

    Setul de acumulatori litiu-ion este amplasat sub podea, astfel incat sa asigure un centru de greutate cat mai jos, iar sasiul din fibra de carbon întarita cu plastic promite un nivel ridicat de rigiditate.

    Cu o lungime de 3.964 milimetri, o laime de 1.768 milimetri si o inaltime de conceptului este de 1.555 milimetri, i3 Coupe Concept prezinta un design similar cu versiunea cu cinci usi,  schimbarile majore avand loc la interior.

    Astfel, avem o serie de elemente regasite si pe modelele de serie, cum ar fi sistemul de infotainment si comenzile eDrive, care sunt se impletesc cu noua arhitectura LiveDrive, ce aduce plasticul ranforsat cu fibra de carbon (CFRP) la nivelul celulei pasagerilor. Datorita utilizarii CFRP-ului a fost posibila eliminarea montantului B, facilitand accesul spre locurile din spate si conferind o continuitate liniilor.

    LifeDrive include atat caroseria lui i3, cat si interiorul sau, fiind un limbaj ce promoveaza  eficienta, masa redusa, siguranta si calitate premium. Nuanta de caroserie din imagini se numeste Solar Orange metallic si a fost creata special pentru acest concept, pentru a contrasta cu capota neagra. Modelul poate fi condus in unul dintre cele trei moduri: COMFORT, ECO PRO si ECO PRO+.



    Vizualizari: 2055